16 / 04 / 2024

Urla Kum Denizi projesi 6.5 milyon TL'ye mal olacak!

Urla Kum Denizi projesi 6.5 milyon TL'ye mal olacak!

İzmir Urla’ya yeni bir dokunuş daha İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6.5 milyon liralık yenileme projesiyle el attığı Urla Kum Denizi sahilini yepyeni bir görünüme kavuşturuyor.




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Kum Denizi bölgesinde yaptığı plaj ve sahil düzenlemesinin önemli bir bölümünü bitirdi. 800 metre uzunluğundaki ve 40 bin metrekarelik alanı kapsayan sahili yepyeni modern bir görünüme kavuşturacak çalışmaların Eylül ayı başında tamamlanmasının planlandığı bildirildi. Projenin toplam maliyeti 6.5 milyon TL. olarak açıklandı.Turistik ilçenin Atatürk Mahallesi’nde yer alan ve  “Kum Denizi” olarak bilinen bölgedeki plaj, yol, tretuvar, yürüyüş yolu ve bisiklet yolu çalışmaları, daha şimdiden vatandaşlar tarafından da çok beğenildi.


Urla sahilini canlandıracak projede, aydınlatmaları ve peyzajı ile birlikte tasarlanmış 8 metre genişliğinde yürüyüş yolu, sahili boydan boya geçen ve bir sonraki adımda Urla merkeze ulaşacak bisiklet yolu ve bisiklet kiralama noktası (BİSİM) yer alıyor.

Kum Denizi’ne gelen vatandaşların denize daha rahat girebilmesi için sahile  çok sayıda soyunma kabini ve duşlar, kendini temizleyen otomatik tuvaletler konulacak. Engelli vatandaşların denize girmesine olanak tanıyacak özel aparatların bulunacağı plajda yeme-içme ihtiyacına hizmet edecek büfeler, geniş ve gölgelikli dinlenme mekanları, özel tasarlanmış oturma elemanları ve kentsel mobilyalar  yerleştirilecek. Mevcut dere üzerindeki eski yaya köprüsü de yenilecek.

 

Ayrıca yine bu proje kapsamında su oyunları parkı yapılarak küçük yaş grubundaki miniklerin güvenli bir şeklide havuz keyfi yaşaması sağlanacak. Sportif faaliyetlerde bulunabilmesi için voleybol sahaları ile tırmanma iplerinin bulunduğu alanlar oluşturulacak. Denizin tuz ve rüzgar etkisine dayanıklı, bölgede doğal olarak yetişen bitki türlerine yer verilerek yapılan peyzaj tasarımında; bisiklet yolu boyunca geniş gölge yaratacak jakaranda, yürüyüş yolu boyunca 25 adet palmiye (washingtonia filifera), gülibrişim, zakkum, zeytin gibi ağaçlar ve çalı türleri yer alacak.

Eylül ayı başında  tamamlanması planlan çalışmalarla birlikte turistik ilçe yeni bir plaja daha kavuşmuş olacak. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön