19 / 04 / 2024

urla peyzaj çalışmaları

urla peyzaj çalışmaları

Urla Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün Proje III ve Proje IV lisans dersleri kapsamında karşılıklı işbirliği halinde yürüttüğü Urla İlçesine Yönelik Peyzaj Planlama ve Tasarım sunumları gerçekleşti.

İzmir'de kent meydanı çalışmaları sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi üzerinde oluşturduğu ve yeşil dokusu, farklı peyzaj uygulamaları ve oyun gruplarıyla bölgeye önemli bir değer katacak meydan çalışmalarının yüzde 65’ini tamamladı.

SKY Saklıvadi Konakları'nda çalışmalar başladı!

İzmir Urla'da hayata geçirilen SKY Saklıvadi Konakları 10 villadan meydana geliyor. Her villanın kendine ait havuzu bulunan projede inşaat çalışmaları yeni başladı.

Ordu, sahil düzenleme çalışmalarıyla cazibe merkezi olacak!

Ordu Rüsumat Parkı Sahil ve Rıhtım Peyzaj Düzenleme Projesi kapsamındaki çalışmalar son sürat devam ediyor.

Ordu sahil yenileme çalışmaları devam ediyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu sahilini genişletip yeni bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla hazırlanan Rusümat Parkı Sahil ve Rıhtım Peyzaj Düzenleme Projesi için çalışmalar devam ediyor.

TOKİ Sur'da peyzaj çalışmalarına devam ediyor!

TOKİ, "tarihin taşlarla yazıldığı kent" olarak bilinen Diyarbakır'ın Sur ilçesini yapacağı peyzaj çalışmasıyla yeşille buluşturacak.

Düzce Antik Tiyatro'da düzenleme çalışmaları başladı!

Konuralp’in tarihi alanlarında yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında “Antik Tiyatro”da da peyzaj düzenlemelerine başlandı.

Gaziantep Arena'nın peyzaj çalışmaları tamamlandı!

Gaziantep'te yapımı süren yeni stadın peyzaj çalışmaları sona erdi. Yaklaşık 2,5 ay önce çimleri serilen, koltukları monte edilen statta, kale direklerinin yerleştirilmesinin ardından peyzaj çalışmaları da bitti.

Sevilla Kekliktepe Villaları’nda çalışmalar hızlandı!

İzmir Urla’da 81 bin 500 metrekare alana kurulu Sevilla Kekliktepe Villaları’nda çalışmalar hızlandı. Sevkon Gayrimenkul tarafından geliştirilen proje, çevreci yapısı ve lüks konutlarıyla öne çıkıyor. Yatay rezidans mantığıyla kurgulanan projede 32 villa bulunuyor.

Urla'da kent yenileme çalışmaları tamamlandı!

Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan park yenileme çalışmaları tamamlandı.

Manisa Kula'da peyzaj çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, birçok mahallesinde peyzaj çalışması başlattı. Konuyla ilgili Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ işbirliğinde harabe görünümündeki yolları yeniledik''dedi.

İzmir Sanat Sokağı'ndaki alt yapı çalışmaları ne durumda?

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan Sanat Sokağı'nda bir süre önce alt yapı çalışmaları başladı. Bölge vatandaşları çalışmalar kapsamında kazılan çukurlar yüzünden zorluk yaşadıklarını belirtti.

Manisa Salihli'de peyzaj çalışmaları tam gaz!

Manisa Salihli Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar sonucunda, merkez ve kırsal mahalleler düzenleniyor. Belediye bu kapsamda Çınarlı Parkı’nın yan ve ön kısımları genişletti.

İzmir Urla'da rekreasyon çalışmaları başladı!

İzmir’in Urla ilçesinde, Balıklıova Mahallesinde yapılması planlanan rekreasyon çalışmaları başladı. 17 dönüm alanda yapılacak olan rekreasyon alanı, Balıklıova’da yaşayan vatandaşların hizmetine sunulacak.

urla peyzaj çalışmaları Haberi

urla peyzaj çalışmaları


Urla Belediyesi ile Ege Üniversitesi işbirliğinde yürütülen peyzaj planlama ve tasarım sunumlarına öğrencilerden ilginç tasarımlar geldi.


Urla Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün Proje III ve Proje IV lisans dersleri kapsamında karşılıklı işbirliği halinde yürüttüğü Urla İlçesine Yönelik Peyzaj Planlama ve Tasarım sunumları Eski Tamirhane Binası’nda gerçekleşti. 


Öğrencilerin bir yıl içerisinde hazırladıkları projelerin sunumlarına Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Belediye Başkan Danışmanı BelginHoşsu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün Öğretim Görevlileri ve Peyzaj Mimarları katıldı.


Gruplar halinde çalışmalarını sunan öğrenciler, Urla’nın tarihsel ve kültürel yapısını bozmadan değerlendirdiklerini ifade ederek, sunumlarını jüri ve katılımcıların izleniminde anlattı.


Sunumu izleyen Başkan Sibel Uyar, üniversiteler ile işbirliği yapmanın ilçeye yararlı olacağı vurgusunu yaparak, Urla’nın turizm, tarım ve kültür sanat alanlarında çalışmalar gerçekleştiren...