29 / 03 / 2024

Üsküdar Metrosu Ne Zaman Bitecek

Üsküdar Metrosu Ne Zaman Bitecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Doğuş Grubu'nun ortaklaşa yürüttüğü metro Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaat çalışmaları esnasında bölgede çatlaklar meydana geldi.

Üsküdar metrosu ne zaman açılacak?

Anadolu Yakası’ndan Avrupa’ya geçişin iskelesi görevi gören Üsküdar yeni metro yatırımları ile ulaşımda önemli bir rol üstlenecek. Peki ya Üsküdar metrosu ne zaman açılacak, güzergahları ne olacak? İşte cevabı…

Üsküdar-Çekmeköy metrosu, 38 ayda tamamlanacak!

Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayacak olan ve 38 ayda tamamlanması beklenen Üsküdar-Çekmeköy metrosu, Anadolu Yakası'nın trafik derdine de çare olacak

Doğuş İnşaat'ın yapacağı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun temeli atılıyor!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun durakları Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkilap, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konut ve Çekmeköy olacak

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

Üsküdar Belediyesi, 7 ilçedeki arsa ve arazileri satıyor!

Üsküdar Belediye Başkanlığı, Beykoz, Çekmeköy, Eyüpsultan, Maltepe, Sultanbeyli, Şile ve Üsküdar'da yer alan 9 adet arsa ve araziyi satıyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? Satış ihalesi ne zaman? 

İpliksan'ın Üsküdar'daki 90 yıllık yalı dairesi satılıyor! Tam 70 milyon TL'ye!

İpliksan Isparta İplik San. AŞ’ye ait olan Üsküdar Beylerbeyi’ndeki yalı dairesi icradan satılıyor. Peki dairenin büyüklüğü ne kadar? 

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Üsküdar Belediyesi, Şile'deki konut imarlı arsayı satıyor! Arsa arayanlar şimdi bakın!

İstanbul Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Şile ilçesi, Domalı Mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Şile'de yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Üsküdar'da 11 adet 3+1, 4+1, 5+1 daire satılıyor! Belediyeden Kasım fırsatı! 

İstanbul Üsküdar Belediyesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Yavuztürk Mahallesi, 1640 ada 4 parselde yer alan 11 adet 3+1, 4+1, 5+1 daireyi satıyor. Peki Üsküdar'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Üsküdar Belediyesi 2 adet dükkanı satıyor! İhalesi 28 Eylül'de! 

İstanbul Üsküdar Belediyesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Burhaniye Mahallesi'nde yer alan 2 adet dükkanı satıyor. Peki Üsküdar'da yer alan dükkanların fiyatları ne kadar? İşte merak edilenler...

Üsküdar'da 3 adet konut 625 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! Vakıflar duyurdu: Ev alacaklar dikkat!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Selamiali Mahallesi, Silahtar Bahçe'de yer alan 3 adet konutu satıyor. Peki satış ihalesi ne zaman, gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar Belediyesi, bina ve arsa satıyor! Fiyatı gören inanamadı! İhalesi 13 Nisan'da!

Üsküdar Belediyesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Ahmediye ve Altunizade mahallelerinde yer alan bina ve arsayı satıyor. Peki Üsküdar'daki bina ile arsanın fiyatları ne kadar? 

Üsküdar Belediyesi'nin gayrimenkul satışlarına tepki!

Üsküdar Belediyesi Meclisi’nde, Kısıklı Mahallesi’nde yer alan ve imar planlarında “ilköğretim tesisleri” alanı olarak geçen, toplam büyüklüğü yaklaşık 790 metrekarelik iki parselin, belediye şirketi Üsküdar Personel A.Ş.’nin vergi borçlarına karşılık Maliye Hazinesi’ne devredilmesi kararı verildi.

Üsküdar İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Üsküdar İskelesi'ne Ait 1/5000 Ölçekli Ve 1/1000 Ölçekli Üsküdar Meydanı Ve Yakın Çevresi Nazım Ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beykoz-Üsküdar Metro Hattı çalışmaları 2024'ten sonra başlayacak!

Beykoz-Üsküdar Metro Hattı'nda son durum merak ediliyor. Peki Beykoz Üsküdar Metro Hattı'nda son durum ne? 

Üsküdar Metrosu Ne Zaman Bitecek Haberi

Üsküdar Metrosu Ne Zaman Bitecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Doğuş Grubu'nun ortaklaşa yürüttüğü metro Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaat çalışmaları esnasında bölgede çatlaklar meydana geldi. 


Metro çalışmaları sırasında Mimar Sinan Mahallesi, Sabahattin İskele Sokak'ta binalarda ve zeminde meydana gelen çatlaklar sonrası; Üsküdar Zabıta Müdürlüğü, can ve mal emniyeti için çevre güvenliği tertibatı alarak İBB tarafından mühürlenen binalara kontrolsüz giriş-çıkışların önünü almak için ekiplerini görevlendirdi. 


Binalar tedbir amaçlı boşaltıldı 

26 Temmuz 2015 tarihinde zeminde ve binalarda oluşan çatlaklar sonrası İTÜ'den iki profesörün oluşturduğu kontrol ekibi incelemelere başladı. 


Üsküdar'da yapımı süren metro hattı çalışmalarının yakınında bulunan 3 binanın zemininde ve duvarlarında çatlaklar oluştuğu tespit edildi. Toplamda 7 bina tedbir amaçiı olarak boşaltılarak can güvenliği açısında mühürlendi. Denetim ekibinin çalışmalarını yapacağı süre zarfında binaları mühürlenen vatandaşlar mağdur edilmeyerek otellere yerleştirildi. 

Metro inşaatının çalışmalarını...