23 / 04 / 2024

uzlaşmalı kentsel dönüşüm

uzlaşmalı kentsel dönüşüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı yeni ihale gerçekleştiriyor. İhalenin tarihi 29 Temmuz olarak belirlendi.

Uzundere’de kentsel dönüşüm tamamlanıyor! 

Türkiye’deki ilk uzlaşmalı ve yerinde dönüşüm projesi olan Uzundere'de, ikinci etap anahtar teslimleri başladı. 

Uzundere 3'üncü etap kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uzundere projesi için 3'üncü etap ihalesi bugün düzenleniyor. Uzundere 3. Etap Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapımı işi için tahmini bedel 238 milyon 274 bin TL olarak belirlendi. 

Uzundere 3'üncü etap kentsel dönüşüm ihalesi 9 Mayıs'ta!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öncelikli projeleri arasında yer alan “kentsel dönüşüm” çalışmalarını incelemek için saha çalışmalarına başladı. Başkan Soyer, Uzundere 1. etapta yeni evlerine taşınan ailelerle sohbet etti.

Uzundere 1. Etap kentsel dönüşümde evler teslim edildi!

Türkiye’deki ilk uzlaşmalı ve yerinde dönüşüm projesinde evler teslim edildi. Uzundere 1. Etap'taki yeni evlere taşınan aileler mutluluklarını dile getirdi.

Bolu'nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde çalışmalar hızlandırıldı. Projenin 733 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi yaklaşık 3 milyar TL’ye mal oldu!

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci etap kapsamında 618 adet konutun temel atma töreni 9 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 12.00’de yapılacağı duyuruldu.

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümün metrekareye sıkıştığını söyleyen Kabadayı, “Uzlaşma oranı yüze 51 seviyesine çekilirse kentsel dönüşüm hızlanır” şeklinde konuştu.

Dayanıklı binalar ve yeni bir altyapının çözümü kentsel dönüşüm!

Daha dayanaklı binalar için kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken ARI Şehircilik İnşaat Danışmanlık 7 bini aşkın konut ve işyerinin dönüşümü için 160 bin uzlaşma görüşmesi yaptığını açıkladı. İşte detaylar...

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm krizi: Uzlaşma olmadan yıkımlar başladı!

Beyoğlu’ndaki Fetihtepe'de senelerdir gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm kapsamında, hak sahipleriyle uzlaşmalar yapılmadan evlerin yıkılmaya başlatıldığı ileri sürüldü.

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm için yüzde 74 uzlaşma sağlandı!

KİPTAŞ ve Beylikdüzü Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan uzlaşma görüşmelerinde yüzde 74 anlaşma sağlandı. 

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, riskli alan ilan edilen Fiskaya'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

Güngören'de kentsel dönüşüm için yüzde 97 uzlaşma sağlandı!

Güngören Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerde yüzde 97 uzlaşma sağlandı. 

Kocaeli Cedit'te kentsel dönüşüm için yüzde 95 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yüzde 95 uzlaşma oranı sağlandı. 

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 450 konut için imzalar atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 450 adet konut için uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. 

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm için ilk imzalar atıldı!

Adana Yüreğir'e bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Proje dahilinde taşınmaz sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı. 

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 90 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Cedit'te hayata geçecek kentsel dönüşüm projesinde yüzde 90'ı aşan uzlaşma sağlandı.

uzlaşmalı kentsel dönüşüm Haberi

uzlaşmalı kentsel dönüşüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 1.422 bağımsız birimin yenileneceği üçüncü etabın yapım ihalesini 29 Temmuz’da gerçekleştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Tunç Soyer, dönüşümle birlikte yeşil alanları, sosyal tesisleri, spor merkezleriyle ilçenin yeni bir yüze kavuşacağını dile getirdi.

Proje tamamlandığında 3 bin 800 birim konut, ticaret, ofis ve otel kompleksi yer alacak. Ayrıca bölgede gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket-futbol sahaları, tenis kortu, sosyal-kültürel merkezler, pazar alanı, otopark gibi alanlar bulanacak.

Yüzde 100 uzlaşı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin garantörlüğü ile tüm hızıyla devam ediyor. 32 hektarlık alan için 29 Temmuz tarihinde anahtar teslim ihalesi yapılacak. Birinci ve ikinci etapta inşaatı biten  817 bağımsızın birimin teslimini yapan büyükşehir belediyesi...