25 / 04 / 2024

Vahit Okumuş

Vahit Okumuş

Türkiye'nin pek çok ilindeki tarihi eserlerin restorasyonuna danışmanlık yapan Vahit Okumuş, 25 yılını adadığı araştırmalar sonucu, Osmanlı'dan bugüne ulaşan tarihi eserlerin mimarı Sinan'ın matematiğini çözmeyi başardı

Vahit Okumuş kimdir?

Osmanlı'dan bugüne ulaşan tarihi eserlerin mimarı Sinan'ın matematiğini çözmeyi başaran Vahit Okumuş kimdir? Vahit Okumuş, hayatı boyunca hangi işlere imza attı? İşte Prof. Dr. Vahit Okumuş..

Dr. Ferhan Vahit Benli kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Gübretaş’ta ne iş yapıyor?

Dr. Ferhan Vahit Benli, doktorasını nerede tamamladı? Ne zaman Genel Müdür ve CFO oldu? Şu an ne iş yapıyor? İşte Ferhan Vahit Benli’nin hayatı...

Vahit Kiler kimdir? Evli mi?

Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vahit Kiler kimdir? Vahit Kiler evli mi?

Vahit Kirişçi'den açıklama: Bu illerde olana destek ödemesi yatacak!

Vahit Kirişçi dar gelirli aileleri sevindirecek bir açıklama yaptı. Bu illerde olanlar geri ödemesiz devlet desteği alabilecek. 11 ili kapsayan açıklama ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi çiftçilere müjdeyi verdi! Ödemeler bugün yapıldı! Hemen paranızı alın!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi binlerce çiftçinin heyecanla beklediği tarımsal destek ödemelerinin bugün hesaplara geçtiğini açıkladı.

Sezen Okumuş Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Sezen Okumuş Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Sezen Okumuş tarafından kuruldu.

Bakan müjdeyi verdi! %13,5’den kredi kullandırılacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bugünkü politika faizi olan yüzde 13,5 üzerinden balıkçı kardeşlerimize Ziraat Banka'mız bir işletme kredisi kullandıracaktır, buna da bugünden itibaren başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçilere 468 milyon TL avans müjdesi! Bugün hesaplara yatıyor! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 468 milyon Türk Lirası tutarındaki avans ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını açıkladı. İşte o ödemeyle ilgili tüm detaylar...

Çiftçiler dikkat! Bakan Kirişçi duyurdu: Kırsal kalkınma destekleri artıyor! 

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında destekler tam gaz devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) sunulan proje başvurularında talep edilen destek tutarının yaklaşık 8,3 milyar TL olduğunu belirtti.

Bakan Kirişci müjdeyi verdi! Tarım Kredi ürünleri zincir markette de satılacak!

Tarım Kredi marketleri ve zincir marketler arasında bir platform oluşturulacağını aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, zincir marketlerin şubelerinde Tarım Kredi'nin ürünleri satılacağının müjdesini verdi.

Çiftçiler dikkat! Mazot, gübre ve yem desteğinde son dakika! Bakan Kirişci resmen açıkladı! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçilere verdikleri desteklerde sadeleştirmeye gideceklerine, ayni olarak sağlayacakları mazot, gübre ve yem desteğinden çiftçilerin verilecek kartlar aracılığıyla faydalanabileceklerine dikkat çekti. İşte ayrıntılar... 

Akaryakıt satışlarında yeni dönem!

PÜİS Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt bayilerinin satış fiyatı ne olursa olsun aynı kârı elde etmelerini içeren sistemin değişeceğini duyurdu. Okumuş, uzun süredir bu durumdan şikayetçi olan bayilerin sistem değişikliğine ilişkin talebinin kabul gördüğünü ifade etti.

Çiftçilere müjde!  Bakan Vahit Kirişci duyurdu! Ödemeler bugün hesaplara geçiyor! Hemen hesaplarınıza bakın

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 32 milyon 651 bin 947 liralık tarımsal destek ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını açıkladı. Hemen hesaplarınıza bakın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ucuz gıda talimatı! Vatandaşın cebi rahatlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Et ve Süt Kurumunun et fiyatlarında indirime gittiğini anımsatarak, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde satılan ürünlerde de indirim yapılması talimatında bulundu.

Vahit Okumuş Haberi

Vahit Okumuş

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin pek çok ilindeki tarihi yapıların restorasyonunda danışmanlık görevinde bulunan Vahit Okumuş, 25 yılını adadığı araştırmalar sonucu, Osmanlı'dan günümüze ulaşan tarihi eserlerin mimarı Sinan'ın matematiğini çözmeyi başardığını kaydetti.


Türkiye'de tarihi eser restorasyonu denildiğinde akla ilk gelen isimlerden Okumuş'un mesleki anlamda hayatını adadığı iki konu, "Sinan" ve "tarihi eser restorasyonu".


Okumuş, tarihi eserlerin aslına uygun restore edilmesi adına, kimi zaman karşısına çıkan bürokratik engellerle de sonuna kadar mücadele ettiğini anlattı.


Mesleğine aşık bir inşaat mühendis olmasının,  yanı sıra "Mimar Sinan" uzmanı olarak tanınan Okumuş, "Sinan, ne mühendis ne de bir mimardır. Bu iki unvana sığmaz çünkü o bir filozoftur" dedi.


Hayatını, Mimar Sinan'ın eserlerindeki matematiği çözmeye adayan ve tek arzusunun üniversitelerde, "eski eser mühendislik bölümü" kurularak, Mimar Sinan'ın tekniğinin genç...