28 / 03 / 2024

Çiftçiler için yeni dönem! e-Devlet'ten kayıt olunacak

Çiftçiler için yeni dönem! e-Devlet'ten kayıt olunacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çiftçi vatandaşlar ile ilgili yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Artık çiftçiler, 1 Ekim itibarı ile e – Devlet üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi girişlerini yapabilecekler. İşte detaylar…



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, e-Devlet’te tarım ile ilgili yapılan yeni düzenlemeyi açıkladı. Bakan Kirişci, “1 Ekim’den itibaren çiftçiler, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) girişlerini e-Devlet üzerinden yapabilecek. Yakında yapacağımız mobil uygulama ile birlikte Adana’da ne ekebileceğini ve ekemeyeceğini üretici görecek. ÇKS´nin e-Devlet aracılığı ile yapılması nasıl bir adım ise aynı biçimde bizim burada atacağımız adım da üreticimizi sıkıntıya sokmayacak” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 10 GÜMRÜK VERGİSİ

2023 yılından itibaren ‘Gelir Korumalı Sigorta Poliçesi´ni hayata geçireceklerini dile getiren Kirişci, “2022 yılının mazot ve gübre desteğini 2023 yılının Mart’ına bırakmayacağız. Geriye çekeceğiz. Ziraat Bankası kartına yükleme yapacağız. 100 bin lira olan Ziraat Bankası kredisini 200 bin liraya çıkartacağız” ifadelerini kullandı. Ayçiçeği fiyatlarındaki gerilemeye de dikkat çekerek ham yağına ithalatta % 10’luk gümrük vergisi getirdiklerini açıklayan Kirişci, “Üreticilerimizin mağdur edilmemesini sağladık” şeklinde ifadelerini tamamladı.

Çiftçiler için yeni dönem! e-Devlet ten kayıt olunacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön