25 / 04 / 2024

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme! Tüm gözler yarına çevrildi

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme! Tüm gözler yarına çevrildi

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme için adım atılmıştı. Öğrenim kredi borçlusu gençlerin gözü pazartesi günü kabine toplantısına çevrilecek. İşte tüm ayrıntılar...



KYK borcu olanlar gözlerine yarına çevirdi. Öğrenim kredisi borcu olan milyonlarca kişi pazartesi günü kabine toplantısından sonra yapılacak açıklamayı beklemekte.

ERDOĞAN'DAN KYK MESAJI: "GENÇLERİMİZİ FAİZE KURBAN ETMEYİZ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklama yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban edemeyiz. Hatta enflasyona kurban edemeyiz." ifadelerini kullandı.

"KABİNE SONRASI KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK"
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da pazartesi gününü işaret etti, Kılıçdaroğlu'nun "faiz" ifadesine sert tepki verdi.

Kasapoğlu, "Biliyorsunuz, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu bulunmakta. Yurt içi üretici fiyat endeksi, bu işin kanununda yer alan bir durum. Özellikle bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle, bir faiz uygulaması durumu olmamakta. Önce bunun altını çizmek gerek. Bununla ilgili var. İlk kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanı'mız etraflıca bu konuyu gençlerimizle ve kamuoyuna duyuracağız" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön