26 / 04 / 2024

valık fonu nedir

valık fonu nedir

Yabancı yatırımcının Varlık Fonu'na şimdiden büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Maliye Bakanı Ağbal, "Yurtdışında yatırım bankaları ve fonları, TVF ile görüşmek, gelecekteki yatırım fırsatlarını konuşmak istiyor" dedi.

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Borsadaki düşüşün nedeni Varlık Fonu mu? 

Ekonomim Yazarı Alaattin Aktaş sosyal medya hesabı X'ten borsadaki düşüşün nedenlerini açıkladı. Kafalarda bir kuşku olduğunu söyleyen Aktaş, düşüşün nedeninin Varlık Fonu mu olup olmadığını takipçilere sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Galataport, Katar Varlık Fonu'na mı satılıyor? Bloomberg: Ferit Şahenk görüşme yapıyor! 

Bloomberg, Katar Varlık Fonu Qatar Investment Authority tarafından Galataport'un satın alınabileceğini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

Acil durum fonu nedir? Acil durum fonu oluşturmak neden önemlidir? Acil durum fonu nasıl oluşturulur? 

Acil durum fonu neden önemli? Acil durum fonu nasıl oluşturulur? İşte detaylar...

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Kök maaş ne demek? Kök maaş nasıl öğrenilir? Kök maaş nedir e-devlet? İşte SSK hesaplama bilgisi!

Kök maaş hesaplama e-Devlet ekranı vatandaşlar tarafından gündemde yer almaya devam ediyor. Enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammı netleşirken kök maaş nasıl hesaplanır? sorusu da milyonlarca emeklinin yoğunlaştığı konulardan oldu. İşte, emekli kök maaş hesaplama bilgileri.

Vatandaşlık maaşı 11 bin 402 TL mi olacak? Dar gelirliler dikkat! Vatandaşlık maaşı nedir, kimlere verilecek? 

Aile Destek Programı çerçevesinde Temmuz 2023 itibarıyla uygulanacak vatandaşlık maaşının şartları, başvuru tarihleri ve kaç lira olacağı merak konusu oldu. Peki vatandaşlık maaşı nedir, ne kadar olacak, kimlere verilecek?

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek! 

Aile Destek ödemelerinin temmuz ayında sona ermesiyle birlikte vatandaşlık maaşı gündeme geldi. Peki, Vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

Vatandaşlık maaşı nedir? Bakan Derya Yanık açıkladı: Bakın nasıl bağlanıyor!

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan olan vatandaşlık maaşı nedir? Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan maaş ile ilgili açıklamalar Bakan Yanık tarafından yapıldı.

Ahmet Vural Akışık kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Doğan Yatırım Bankası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Vural Akışık kimdir? Kaç yaşında? Ahmet Vural Akışık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ahmet Vural Akışık'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Ahmet Vural Akışık'ın hayatına dair merak edilenler.

Serdar Kırmaz kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Consusu Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serdar Kırmaz kimdir? Kaç yaşında?   Serdar Kırmaz daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Serdar Kırmaz'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Serdar Kırmaz'ın hayatına dair merak edilenler.

valık fonu nedir Haberi

valık fonu nedir

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bakanlar Kurulu kararıyla kamuya ait, Hazine Müsteşarlığı'nın altında yer alan ve özelleştirme programında yer alan bazı şirketleri Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devrettiklerini hatırlattı. TVF'ye devredilen şirketlerin ülkenin en gözde ve stratejik kurumları olduğunu vurgulayan Ağbal, "Bu kurumların gerek yurtiçi gerekse yurtdışında faaliyetlerini daha artıracak ortamlar sağlanır. Bu şirketler için hem içerideki rekabet hukuku da dahil olmak üzere mevzuat bakımdan sıkıntı oluşturacak bir ortam asla oluşmaz, Bakanlar Kurulu'nun da böyle bir oluşumla ilgili bir şeyi onaylaması mümkün değil, zaten böyle bir plan da yok" dedi. 


'FIRSATLARI KONUŞALIM' DİYORLAR 

Ağbal, varlık fonlarının gücünün sahip oldukları varlıkla doğru orantılı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Dünyada 3 trilyon dolarlık fonlar da var, 3 milyar dolarlık da. Biz TVF'yi, gelecek dönemde Türkiye ile...