25 / 04 / 2024

Van depreminin ikinci yıl dönümü

Van depreminin ikinci yıl dönümü

Van depreminin ikinci yıl dönümünün anıldığı şu günlerde, aynı acıların yeniden yaşanmaması için kentsel dönüşüme dahil edilen binalarda her ayrıntının düşünülmesi istendi. Tahir Tellioğlu: Binalar sallansa da korkutmamalı...

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Renault Express Combi ve Express Van'a Temmuz'un ikinci zammı! 23 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Renault, Express Combi ve Express Van modellerine Temmuz'un ikinci zammını yaptı. Fiyatlar pat pat yükseldi. İşte güncellenen fiyat listesi ve zam miktarları...

Fiat Ducato Van Temmuz fiyatları ne kadar oldu? En ucuz Ducato Van kaç lira? İşte 21 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Yeni 9 vitesli tam otomatik şanzımanı ve ikinci nesil dört silindirli Multijet dizel motoruyla ticari araçlar arasında ön plana çıkan Fiat Ducato Van Temmuz fiyatları belli oldu. Peki Fiat Ducato Van Temmuz fiyatları ne kadar oldu? En ucuz Ducato Van kaç lira? İşte 21 Temmuz 2022 fiyat listesi... 

Fiat Ducato Van fiyatları kaç lira oldu? En ucuz Ducato Van ne kadar? İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

Fiat Ducato Van, yeni 9 vitesli tam otomatik şanzımanı ve ikinci nesil dört silindirli Multijet dizel motoruyla ticari araçlar arasında en çok dikkat çekenlerden oluyor. Peki Fiat Ducato Van Haziran fiyatları belli oldu mu? En ucuz Fiat Ducato Van ne kadar? İşte Fiat Ducato Van 14 Haziran 2022 fiya

İzmirli depremzedeler evlerini ikinci defa satın aldı iddiası!

117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan İzmir depreminin birinci yılı yaklaştı. Depremzedelere verilen ev ve yardım sözleri tutulmadı. Depremzedeler konutlarını ikinci kez satın almakla karşı karşıya kaldı.

Murat Kurum: Van'da 26 bin konutu tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Van depreminin üzerinden geçen süreçte yaklaşık 26 bin konutu tamamlayarak depremzedelere teslim ettiklerini dile getirdi.

Van’da yıkılan 254 konuttan 15’i sigortalı!

2011'de yaşanan depreminin ağır yıkıma neden olduğu Van’da, sigortalı konut sayısının azlığı sigortacıları bile şaşırttı...

Van deprem ve kentsel dönüşüm çalıştayı sona erdi!

Van Büyükşehir Belediyesinin Van depreminin yıldönümünde gerçekleştirdiği “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” dün son erdi.

Van depreminin izleri silindi!

2011 yılında yaşanan 7.2 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrasında tamamen yıkılan Van'da depremin izleri 6 yılda sarıldı. Şehir şimdi modern bir görünüme kavuştu.

Van Akköprü Deresi Islah Projesi tamamlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan geçen yılda ikinci etabı tamamlanarak hizmete sunulan Akköprü Deresi Islah Projesi’nin son etabı da yapılmaya başlandı.

Mustafa Dündar: Osmangazi'de 70 bin kişilik şehir inşa ettik!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Marmara ve Van depreminin ardından ülkemizde kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığına dikkat çekerek "Yaklaşık 70 bin kişilik yeni bir şehir inşa ettik" dedi.

Van Erciş Belediyesi Yeşilova'ya park inşa edecek!

Van Erciş Belediyesi, Yeşilova Mahallesine ikinci bir park yapacak. Belediye Başkan Vekili Güler Avcı, çevre düzenlemeleri kapsamında Yeşilova Mahallesi'ndeki Büyük Cami yanındaki 500 metrekare alanda yapılacak olan park alanında incelemelerde bulundu.

Başbakan Davutoğlu: Yepyeni bir Van inşa edildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada; bugünün Van depreminin yıl dönümü olduğunu anımsattı. Başbakan Davutoğlu, Van'da depremin ardından kısa sürede 17 bin 843 konut yapıldığını, yepyeni bir Van'ın inşa edildiğini kaydetti.

Van depreminin ikinci yıl dönümü Haberi

Van depreminin ikinci yıl dönümü

Ankara- Van depreminin ikinci yıl dönümünün anıldığı şu günlerde, aynı acıların yeniden yaşanmaması için kentsel dönüşüme dahil edilen binalarda her ayrıntının düşünülmesi istendi.

23 Ekim 2011’de meydana gelen ve 604 kişinin ölümüne 4 binden fazla kişinin yaralanmasına neden olan Van depreminin üzerinden iki yıl geçti. Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de aynı acıların yeniden yaşanmaması adına yürütülen kentsel dönüşüm projesi ise son sürat devam ediyor. 


Kentsel dönüşümün Cumhuriyet döneminin en büyük projesi olduğunu ifade eden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Van depremiyle Türkiye’nin deprem gerçeğiyle çok acı şekilde yüzleştiğini hatırlattı.

Depremleri engellemenin mümkün olmadığını ancak depremdeki mal ve can kayıplarının önüne geçilebileceğini ifade eden Tellioğlu, yapılacak sağlam yapılarla Van Depreminde yaşanan acılara son verileceğini söyledi.

Bu anlamda kentsel dönüşümün önemli bir fırsat...