23 / 04 / 2024

Van depreminin izleri silindi!

Van depreminin izleri silindi!

2011 yılında yaşanan 7.2 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrasında tamamen yıkılan Van'da depremin izleri 6 yılda sarıldı. Şehir şimdi modern bir görünüme kavuştu.



23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremle adeta yerle bir olan Van'da depremin izleri silindi. Anadolu Ajansı muhabirlerinden Cemal Aşan ile Özkan Bilgin'in haberine göre; Van yeni bir görünüme kavuştu.

 

604 kişini öldüğü Van depreminden sonra binalar da ağır haasr gördü. 6 yıl gibi bir süre içinde bölgeye yapılan yeni yatırımlarla, depremin izleri silindi.

 

Van depremi sonrasında bölgede seferberlik ilan edilmiş ve o dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinedeki bakanların büyük bölümüyle depremden hemen sonra Van'a gelerek incelemelerde bulunmuştu.


Van depreminin izleri silindi!


Van depreminde ilk etapta 75 bin çadır vatandaşlara dağıtıldı ve AFAD ekipleri 175 bin depremzedei konteyner kentte barındırdı. 


Van depreminin izleri silindi!


Depremin izleri silindi

Felaket sonrasında yaşanan göçlerle adeta hayalet şehre dönüşen Van'da bir ay geçmeden depremzedeler için inşa edilecek konutların yapımı başlatıldı. Yeni yapılarla moden yaşam alanlarının oluşturulduğu ve sosyal tesislerin inşa edildiği Van, ekonomisi gelişen ve okulları yenilenen yeni bir şehir haline gelmeye başladı.

Van depreminin izleri silindi!


"Bir yılda büyük yatırımlar yapıldı"

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu onuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zorluoğlu, "Bir yıl gibi kısa sürede Van'a konuttan altyapıya, yoldan içme suyuna kadar her alanda çok büyük yatırımlar yapıldı ve kent yeniden ayağa kalktı. Depremin etkileri çok büyük oranda minimize edildi. İçme suyu 40 kilometreden getirildi. Yine  TOKİ  tarafından çok sayıda konut, iş yeri ve ahır yapıldı. Bu sayı 30 binin üzerindedir" dedi.


Van depreminin izleri silindi!


Van depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahtmet dileyen Zorluoğlu, "Devletimiz güçlü. O zaman da öyleydi şimdi de öyle. Vatandaşın her zaman yanında, eksiklikleri süratle giderecek imkan ve kabiliyete sahiptir. Ben 3 ay önce göreve başladım. Depremin izlerini taşıyan yer görmedim. Yeni binalar yükseliyor" şeklinde konuştu. 

 

 


Geri Dön