19 / 04 / 2024

TOKİ Van'da kalıcı konutlar için ilk kazmayı vurdu!

TOKİ Van'da kalıcı konutlar için ilk kazmayı vurdu!

Van depreminin yol açtığı acil barınma sorununun çözülmesi için ihale sürecini hızlı bir şekilde tamamlayan TOKİ, bir ay gibi kısa bir süre içinde Vanda kalıcı afet konutlarının temelini attı



Van depreminin yol açtığı acil barınma sorununun çözülmesi için ihale sürecini hızlı bir şekilde tamamlayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bir ay gibi kısa bir süre içinde Vanda kalıcı afet konutlarının temelini attı.

TOKİ, Van;da 23 Ekim;de meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin hemen ardından ihale sürecini tamamlayarak yüklenici firmalara 21 Kasımda yer teslimini gerçekleştirdi. Yüklenici firma da Van Bostaniçine yapılacak 288 afet konutu için 9 günde tüm hazırlıklarını tamamlayarak inşa sürecine girdi. Bostaniçinde 288 konutun yer alacağı 18 bloktan 4ünün temel kazısı tamamlanırken, 2 blokun temel altı betonuna başlandı. Bir blokun da demirleri bağlanıyor.  TOKİ  bu şantiyede, 288 adet kalıcı konutun yanı sıra 32 derslikli ilköğretim okulu cami ve ticaret merkezi de inşa edecek.

800 KONUTUN DA TEMELİ ATILDI

TOKİ, Kevenli-Bostaniçi afet bölgesi 2. Etap projesi için de hızlı bir şekilde inşa sürecine girdi. Bu proje için de yüklenici firmaya 21 Kasımda yer teslimi yapıldı. 50 blokun yer alacağı bu inşaat alanında 5 blokun temel kazısı tamamlanırken, üç blokta da temel altı betonuna başlandı. Bu alanda da kalıcı konutların yanı sıra 32 derslikli bir adet lise, 32 derslikli bir adet ilköğretim okulu, bir adet cami, bir adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapılacak.

ERCİŞ'E 1376 KONUT

TOKİ, depremin en büyük hasarı verdiği Van Ercişe de 1.376 konut inşa edecek. 528 konut projesinin temel kazısına da başlandı. 368 konutun temel kazısının ise Cumartesi günü başlaması bekleniyor. 480 konut projesinin temeli de en kısa süre içinde atılacak.

1808 KONUT İHALE AŞAMASINDA 

Van depreminin ardından 2944 kalıcı konut ihalesini tamamlayarak binaların temelini atan TOKİ, 1808 konut için de ihale aşamasına geldi. 1808 konutun ihalesinin tamamlanmasıyla birlikte Vandaki depremzedelerin barınma sorunun çözümü amacıyla 4.752 konutun ihale sürecini tamamlanmış ve inşaat aşamasına geçilmiş olacak.

TOKİ, 7,2 şiddetindeki depremden etkilenen 91 köy için de 6 bin konteyner ihalesi gerçekleştirdi. Bu konteynerlerden yüzde 40ının afetzedelere teslimi tamamlandı. TOKİ, bölgeye konuşlandırılacak konteynerler için 6.500 konteyner alt yapı ihalesini de tamamladı.

AA


Geri Dön