23 / 04 / 2024

Van depremzede konut

Van depremzede konut

TMMOB Mimarlar Odası Van Şubesi, üzerinden bir yıl geçen Başkale depremi sonrası halkın kendi kaderine terk edildiğini dile getirerek, yapılması gerekenleri açıkladı.

Van'da depremzedeler için kalıcı konutlar inşa edilecek!

İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van'ın Başkale ilçesinde evleri yıkılan vatandaşlar için kalıcı konutlar inşa edilecek.

TOKİ Van'da 221 yeni konut inşa edecek! İhalesi yarın!

Çevre, Şehicilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Van projesinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek. TOKİ Van projesinde 221 konut dışında 1 adet ticaret merkezi de yer alacak.

Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

Van Ticaret ve Sanayi Odası, depremzede vatandaşlar için istihdam ofisi açarak başvuranların kentteki fabrikalarda işe başlamalarını sağlıyor. 

TOKİ Van projesiyle tam 532 yeni konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Van projesiyle tam 532 yeni konut geliyor...

TOKİ Van projesi için beklenen tarih geldi! Tam 510 konutluk yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Van projesi için beklenen tarih geldi... Tam 510 konutluk yeni konut geliyor...

TOKİ Van projesi için düğmeye bastı! Tam 89 yeni konut geliyor!

Dar gelirli aileleri düşük taksitler ve düşük peşinatlarla konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Van projesinin ihale tarihini de açıkladı. Projede toplam 89 adet konut yer alacak.

TOKİ’den Van Özalp’e 400 sosyal konut!

TOKİ'nin Van’da yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Van Özalp projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Van Özalp 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ, Van Erciş’de 830 sosyal konut yapacak!

TOKİ'nin Van’da yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Van Erciş projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Van Erciş 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ Van Çaldıran’da 240 taksitle ucuz konut!

Türkiye’nin büyük bir heyecanla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Van TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları tek tek açıklandı. Peki, TOKİ Van Çaldıran projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Van Çaldıran 2022 fiyatı ne kadar?

5 soruda TOKİ Van Sosyal Konut Projesi 2022! Van ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak...

TOKİ Van konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Van ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

Van'da konut sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor!

Van sakinleri kent genelindeki konut sıkıntısı nedeniyle dert yanıyor. Bölge sakinleri imar nedeniyle sıkıntıların yaşandığını söylüyor. 

TOKİ Van Çataklı 89 konut ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van Çatak Adnan Menderes Mahallesi'nde 89 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Van Çatak 89 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van Çatak projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ'den Van Çatak'a 89 yeni konut müjdesi!

Yeni yatırımlar için gaza basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Van Çatak'ta 89 yeni konut inşa edecek.

Van depremzede konut Haberi

Van depremzede konut

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Van Şubesi, İran’ın Xoy kentinde yaşanan ve Başkale’de 10 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan depremin birinci yıldönümü dolayısıyla hazırladıkları raporu açıkladı. Özgür Manşet'te yer alan habere göre; Oda binasında yapılan açıklamada Mimarlar Odası Başkanı Barış Kartal, açıklamalarda bulundu. 

TESPİT VAR İNŞAAT YOK

Geçtiğimiz günlerde depremin etkilediği bölgeyi ziyaret ettiklerini dile getiren Kartal, depremin hissedildiği Özpınar Mahallesi’nde konteyner kentlerin kurulduğunu, 137 konteynerden yalnızca 50 tanesinin aktif olarak kullanıldığını ifade etti. Güvendik, Gelenler ve Kaşkol mahallerinde toplu konteynerlerin kurulmadığına dikkat çeken Kartal, “Konteynerlerde yaşayan halk, çadırlarda hayvanlarını barındırmakta. Deprem Kalıcı Konutları için yer tespiti ve ihalesi yapılmış olmasına rağmen aradan geçen 1 yıl içerisinde inşaatına başlanmamıştır” diye konuştu.  

Depremde hasar gören yerleşim...