28 / 03 / 2024

van hasarlı bina güçlendirmesi

van hasarlı bina güçlendirmesi

Van'da 2011 depreminde hasar gören 22 bin orta hasarlı konuttan sadece 3 bini güçlendirildi.Ancak birçok vatandaş 22 bin civarındaki orta hasarlı evlerde yaşamaya devam ediyor..

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Depremin ardından 25 bin ağır hasarlı bina mahkemelik oldu!

6 Şubat deprem felaketinin ardından 11 ilde enkaz kaldırma ve tekrar ihya çalışmaları sürüyor. AFAD’ın son verilerine göre, bölgesinde aradan geçen sürede 135 bin binanın enkazı kaldırılırken, 25 bin ağır hasarlı binanın mahkemelik olduğu belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

Adana’da bazı okul çevrelerinde hala yıkılmayan ağır hasarlı binalar, öğrenciler ve velileri tedirgin ediyor. Veli Barlan, okullar açılana kadar hasarlı binaların yıkılması gerektiğini savunarak çocuklarını yıkım yapılana kadar okula göndermeyeceğini söyledi.

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da, ağır hasarlı bina stokunun metrekare cinsinden yüzde 49'unun bitirildiğini açıkladı. Öte yandan Yerlikaya kira ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi de açıkladı.

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ'da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ağır hasar gördüğü tespit edilen toplamda 10 bin 694 yapının yıkımına başlandı.

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Depremin vurduğu Hatay'da en ağır yıkım Antakya'da!

Kahramanmaraş ve Defne merkezli olarak meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da 13 bin 517 yıkık, 8 bin 162 acil yıkılması gereken ve 67 bin 346 ağır hasarlı bina olduğu belirlendi.

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin maliyeti oldukça ağır. Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Bakan Kurum az önce duyurdu! İşte yıkık ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelenen 1 milyon 728 bin binanın kaç tanesinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. İşte o rakamlar…

van hasarlı bina güçlendirmesi Haberi

van hasarlı bina güçlendirmesi

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremin ikinci yılı dolmak üzere. Ancak, depremde hasar gören 22 bin orta hasarlı konuttan sadece 3 bini güçlendirildi. Depremden hemen sonra Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 17 bin 500 ev yaparak, sokakta kalan depremzedelerin imdadına yetişti. Ancak birçok vatandaş 22 bin civarındaki orta hasarlı evlerde yaşamaya devam ediyor. 


Van Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Müdürü Cafer Giyik, depremzedelere güçlendirme yapmaları için 25 Ekim 2013'e kadar süre tanıdıklarını hatırlatıyor. Güçlendirmenin yapılamamasının en büyük nedenini orta hasarlı yapıların yüzde 70'inin ruhsatsız olmasına bağlıyor. Depremden sonra yapıları hasar durumuna göre 3 kategoride değerlendirdiklerini aktaran Cafer Giyik, en önemli kategorinin de 'orta hasarlılar' olduğunu belirtiyor. Az hasarlı yapıların boya, badana ve onarımı yapıldıktan sonra içinde yaşama imkanı bulunduğunu...