25 / 04 / 2024

Van Kapıköy Gümrük Kapısının temel atma töreni

Van Kapıköy Gümrük Kapısının temel atma töreni

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernize edilmesini sağlayacak projenin temeli atıldı. 70 milyon TL’lik yatırım yapılacak projeyle, Türkiye-İran arasındaki ticaret canlanacak

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri artırıldı

Gümrük Kanunu ve buna dayalı olan mevzuata aykırı hareket edenlere uygulanan usulsüzlük cezası ile fazla çalışma ücretlerine ilişkin rakamlar, yüzde 58,46 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında yükseltildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

İthalat yapanlar bu haber sizi çok ilgilendiriyor! Gümrük vergisinde yeni düzenleme geldi!

Ticaret Bakanlığı’ndan, ithalat yapanları ilgilendiren önemli bir karar geldi. Bakanlık, gümrük vergilerinde 2023 yılı için değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi değişti! Ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç TL? 20 Ekim 2022 fiyat listesi!

Bazı ülkelerden ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi oranı yüzde 5 şeklinde uygulanacak. Peki ayçiçek fiyatlarında son durum ne? Bugün ayçiçek hangi borsada ne kadar? İşte ayçiçek 20 Ekim 2022 fiyat listesi...

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Son dakika haberi! Bazı tarım ürünlerinde gümrük vergisi sıfırlandı!

Bazı tarım ürünlerinin ithalatında gümrük vergisi yıl sonuna kadar sıfırlandı. Cumhurbaşkanlığı'nın konuyla ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlave gümrük vergilerinin süresi yılbaşına uzatıldı!

Bazı sanayi ürünlerinin yanı sıra tekstil, deri, konfeksiyon gibi ürünler için uygulanan ilave gümrük vergilerinin süresi 31 Aralık'a uzatıldı.

Kanada'dan ABD'ye gümrük vergisi misillemesi

Kanada Başbakan Yardımcısı Freeland, ABD'nin Kanada'dan ithal ettiği alüminyuma yüzde 10 gümrük vergisi uygulama kararının ardından, 2,7 milyar dolar değerindeki Amerikan alüminyum ürünlerine yönelik yeni gümrük tarifesi uygulanacağını duyurdu.

Ticaret Bakanlığından gümrük vergisi haberlerine ilişkin açıklama!

Ticaret Bakanlığı, yerli üretimin korunması ve desteklenmesi amacıyla bazı tarım ürünleri ithalatındaki gümrük vergilerinde düzenlemeye gidildiğini, bu kararın kesinlikle gümrük vergilerinde bir indirim anlamına gelmediğini bildirdi.

O ürünlerde ek gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi!

Toplam 115 gıda ürününün çeşitli ülke ve ülke gruplarından ithalatına uygulanacak ek gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi.

Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4  maddelik analizi...

Van Kapıköy Gümrük Kapısının temel atma töreni Haberi

Van Kapıköy Gümrük Kapısının temel atma töreni

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernize edilmesini sağlayacak projenin temeli atıldı. 70 milyon TL’lik yatırım yapılacak projeyle, Türkiye-İran arasındaki ticaret canlanacak.


Türkiye ile İran ticaretinde önemli rol oynayan Van Kapıköy Gümrük Kapısı'nın modernize edilmesini sağlayacak projenin temelleri atıldı. Temel atma törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Başbakan eski Yardımcısı Beşir Atalay ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda işadamı ve İranlı yetkili katıldı. TOBB'a bağlı Gümrük Turizim İşletmeleri tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan modernizasyon çalışmalarının, 2017 sonunda tamamlanacağı ve Türkiye'nin Orta Asya pazarına bağlanan ticaret yolunun kısalacağı belirtildi.


BÖLGE ZENGİNLEŞECEK

Van'ı bir dünya şehri ve Türkiye markası yapmak için çalıştıklarını belirten Bakan Tüfenkci, gümrük kapısının yanı sıra şehirde bir de ticaret merkezi olması gerektiğinin altını...