23 / 04 / 2024

varlığa dayalı menkul kıymet ihracı

varlığa dayalı menkul kıymet ihracı

Türkiye’nin ilk Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracına 118 yatırımcıdan 2,43 kat talep geldi. İnşa halindeki konutlardan peşin alım yapana vatandaşlık hakkı tanındı. Tüm bunlar ülkeye ilgiyi de artırdı.

Konut kredisi ihracına 118 yatırımcıdan 2,43 kat talep!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en büyük VDMK ihracı gerçekleşti. İhraca 118 farklı yatırımcıdan toplam 2,43 kat talep geldi.

Altında son dakika fırtınası koparken İslam Memiş açıkladı! 21 Ağustos 2023 altın fiyatları...

İslam Memiş, altın fiyatlarına dair güncel tahminini paylaştı ve eğer elinde dolar bulunsa, yatırım yapmayı düşündüğü varlığı açıkladı. Peki, altın fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

Emlak kralı çıkan İbrahim Tatlıses'in mal varlığı şaşkına çevirdi!

Türkiye'nin ünlü sanatçısı İbrahim Tatlıses'in emlak zengini olduğu ortaya çıktı. Peki, imparatorun nerede hangi gayrimenkulleri var? İşte detaylar...

Amerika’da banka iflaslarının perde arkası! Amerika'da bankalar neden batıyor?

ABD faiz artırımlarının ardından son dönemde banka iflasları ile yeniden gündeme geldi. Milyarlarca dolarlık varlığa sahip olan Silvergate, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın iflas etmesi akıllara bazı soruları getiriyor.

Piyasalar alt üst! Ne dolar ne altın! Uzman isim açıkladı! Servet kazandırıyor!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, o varlığa dikkat çekerek açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

İslam Memiş para kazanmanın püf noktasını açıkladı! 4 farklı varlığa vurgu

Söylemleriyle gündemden düşmeyen İslam Memiş, para kazanmanın püf noktasını açıkladı. Bunun için Memiş, 4 enstrüman tavsiyesinde bulundu.

Tarım çiftçilerine çok güzel haber! Kuraklığa dayalı tohum bomba etkisi yaratacak

Konya'da geliştirilen hububatlar tohum sanayicisine tanıtıldı. Bu tohumun yaygınlaştırılması bekleniyor.

İMKON'dan fahiş fiyatlar düşürülsün talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafınca yapılan "Türkiye İnşaat Sektörü Çalıştayı"nın sonuç bildirgesinde, stokçuluğa ve fırsatçılığa dayalı fahiş rakam artışlarının normal seviyeye dönmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Bayrampaşa Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Bayrampaşa Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile Yunus Furkan Akbal tarafından açıldı.

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Sultangazi Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Sultangazi Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile Yunus Furkan Akbal tarafından açıldı.

Okumuş Gayrımenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy Şubesi açıldı!

Okumuş Gayrımenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy Şubesi  100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Okumuş ve  İsmet Okumuş tarafından açıldı.

TMSF, Birleşim Varlık Yönetim'in 22 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Birleşim Varlık Yönetim'e ait 22 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedelleri 25 bin TL'den başlıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan kripto paraların regülasyonu için çağrı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gensler,  kripto para piyasalarını yüksek düzeyde denetleyeceklerini dile getirerek  Kongre'ye kripto para piyasasının regülasyonu için kaynak sağlanması konusunda çağrı yaptı.

varlığa dayalı menkul kıymet ihracı Haberi

varlığa dayalı menkul kıymet ihracı

Gayrimenkul sektörünün üzerindeki kara bulutlar dağılıyor. Yeni Şafak gazetesinden Emine Açar'ın haberine göre, son dönemde sektörde başlayan hareketlilikler daha da hızlanıyor. Sektör, yabancı yatırımların ağırlığının hissedileceği yeni bir viraja da giriyor. Yeni dönemde yabancı alımlarını ve yabancı fonların ilgisini daha çok göreceğiz. Artık Türkiye’den inşa halindeki konutu peşin satın alan da vatandaşlık hakkından yararlanabiliyor.

15 MİLYAR DOLAR ARTIK HAYAL DEĞİL

Yabancıların 250 bin dolarlık gayrimenkul alımı karşılığı Türk vatandaşlığı kazanması uygulamasında, gayrimenkulün satış vaadi de geçerli oluyor. Noterden düzenlenen sözleşmeyle satın alınan gayrimenkul üç sene süreyle devir edilemeyecek. Sektör temsilcileri yeni teşvik ile yabancıya konut satışının 15 milyar dolarlık seviyeye yükseleceği ve bunun 60 milyar dolarlık ihracata denk gelen döviz girdisi yaratacağını belirtti. 2019’da yabancıya satış rekorunun da garantilendiği söylendi.

118 FARKLI...