19 / 04 / 2024

Varlıklarını TLye dönüştüren kurumlara vergi

Varlıklarını TLye dönüştüren kurumlara vergi

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. 

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

The Guardian'dan flaş bilgi: Kral Charles ölen insanların varlıklarını kendi mirasına geçiriyor! 

Kral 3. Charles'ın özel mülkü olan ve ona gelir sunan Lancaster Dükalığı'nın iç belgelerine ulaşan The Guardian, kimsesi olmayan ve yaşamını yitiren insanların varlıklarının, bağış yapılacağı iddiası ile Kral'ın mirasına aktarıldığını ortaya koydu. İşte detaylar...

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti!

Paylaşılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti.

Avrupa Birliği ülkeleri, kripto varlıkları vergilendirmeye hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kripto varlıkların vergi kaçırılmasında kullanımını engellemek amacıyla bu alanda otomatik bilgi paylaşımında bulunulmasında anlaştı.

AB kara para ve kripto varlıklar konusunda yeni önlemler alıyor

AB kara paranın ile mücadele ve kripto varlıkların alım satımıyla ilgili yeni yasal düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Nakit ödemelere sınırlama getirilirken kripto varlık alım satımında ise kimliklerin daha şeffaf olması hedefleniyor.

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Avrupalı devler bir bir Rusya’dan çekilme kararı alırken son olarak Mercedes de ülkeden tamamen çekildi. Mercedes ülkedeki tüm varlıklarını Rus Avtodom şirketine devretti.

Yerli yatırımcı pay senedi varlıklarında yükseliş! 1 trilyon TL’yi aştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, yerli yatırımcıların pay senedi varlıklarının eylül ayı sonu itibarı ile 1 trilyon 36 milyar Türk Lirası’na ulaştığını duyurdu. İşte detaylar…

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişilerinde faydalanmasına imkan sunuldu. TCMB'nin tüzel kişilerin döviz ve altın varlıklarının TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi hakkındaki Tebliğleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Varlıklarını TLye dönüştüren kurumlara vergi Haberi

Varlıklarını TLye dönüştüren kurumlara vergi

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. 

Anadolu Ajansı'ndan Muhammed Nuri Erdoğan'ın haberine göre; kanuna göre, geçici vergi dönemleri de dahil olacak şekilde 2021 ve 2022 hesap dönemleri ile 2023 hesap dönemi geçici vergi dönemlerinde Vergi Kanunu çerçevesindeki enflasyon düzeltmesine ilişkin koşulların oluşup oluşmadığına göz önünde bulundurulmaksızın mali tablolar enflasyon düzeltmesine tabi tutulmayacak.

Enflasyon düzeltmesi yapılmayacağı açıklanan dönemler, "enflasyon düzeltmesi şartlarının gerçekleşmediği dönem" şeklinde belirtilecek. 

31 Aralık 2023 tarihli mali tablolar ise enflasyon düzeltmesi koşullarının oluşup oluşmadığına bakılmaksızın enflasyon düzeltmesine tabi tutulacak. 

Yapılan enflasyon düzeltmesinden meydana gelen kar/zarar farkı, geçmiş yıllar kar/zararı hesabında belirtilecek. Bu şekilde belirlenen geçmiş sene karı vergiye tabi tutulmayacak, geçmiş sene zararı zarar...