29 / 03 / 2024

Vasiyetname örneği noter

Vasiyetname örneği noter

Bir kimsenin ölümünün ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname hangi şartlarda hazırlanabilir? İşte vasiyetname örneği 2020...

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği..

Vasiyetname örneği 2021!

Herhangi bir kişinin ölmesinin ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname nasıl hazırlanır? İşte vasiyetname örneği 2021...

Vasiyetname örneği 2020!

Bir kimsenin ölümünün ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname hangi şartlarda hazırlanabilir? İşte vasiyetname örneği 2020...

Vasiyetname örneği 2019!

Bir kimsenin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için vasiyetname hazırlayabiliyor. İşte vasiyetname örneği 2019...

Mirastan feragat sözleşmesi örneği 2019!

Mirasçılar, mirastan feragat sözleşmesi imzalayarak mirasçılık sıfatından vazgeçebiliyor. Bu sözleşme mahkeme veya noter aracılığı ile de imzalanabiliyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi örneği 2019...

Konut kira sözleşmesi örneği 2017!

Kira sözleşmesi, gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde imzalanıyor. Noter huzurunda da imzalanabilen kira sözleşmesinin taraflar arasında da imzalanması yeterli oluyor. İşte konut kira sözleşmesi örneği 2017..

Vasiyetname örneği 2017!

Vasiyetname, bir kimsenin ölümünden sonrası için belirli kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için hazırladığı metin oluyor. İşte vasiyetname örneği 2017..

Vasiyetname örneği 2016!

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyetname, sözlü ya da yazılı bırakılabiliyor. İşte vasiyetname örneği 2016..

Yazılı vasiyetname örneği!

Vasiyetname, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl yapılır? El yazılı vasiyetnamede neler yazılır? İşte yazılı vasiyetname örneği..

Mesken kira sözleşmesi örneği!

Noter huzurunda imzalanabilen mesken kira sözleşmesi, taraflar arasında da imzalanabiliyor. Peki mesken kiralamalarında imzalanması gereken kira sözleşmelerinin hangi maddeleri kapsaması gerekiyor? İşte mesken kira sözleşmesi örneği..

Aidatın ödenmemesi dilekçe örneği!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tüm maliklerin aidat ödemelerine katılması gerekiyor. Çeşitli nedenlerle aidat borcunu ödemekten kaçınanlara noter kanalıyla ihtarname gönderilebiliyor. İşte aidatın ödenmemesi dilekçe örneği..

Ayıplı konut ihtarname örneği!

Kendisine konutun ayıplı olarak teslim edildiğini tespit eden tüketicinin derhal durumu satıcıya iadeli taahhütlü mektup ya da noter ihtarnamesi ile bildirmesi gerekiyor. İşte ayıplı konut ihtarname örneği..

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2014!

İşyeri sahipleri, işyerini kiraya verdiği zaman kiracısı ile nasıl bir sözleşme imzalar? İşyeri kira sözleşmesinde hangi maddelere yer verilmeli? İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2014..

Vasiyetname örneği noter Haberi

Vasiyetname örneği noter

Vasiyetname, bir kimsenin ölümünün ardından bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi amacıyla hazırlanan metin olarak biliniyor.

Resmi olarak ya da mirasın bırakanın el yazısı ile yapılabilen vasiyetname sözlü olarak da yapılabiliyor. Vasiyetnamenin geçerli olabilmesi amacıyla Medeni Kanun'da bulunan hükümlere uygun olarak hazırlanıyor.

Vasiyetçi vasiyetname yazarken aşağıdaki şartlara uyması gerekiyor: 

- Bütün vasiyetnamenin el yazısıyla yazılması olması gerekiyor.
-  Vasiyetçi yıl, ay, günü göstermek amacıyla vasiyetnamede tarihi de el yazısıyla yazması gerekiyor. 
- Vasiyetçi vasiyetnameye el yazısı ile imzasını atmalı. Mühür veya herhangi bir alet vasıtası ile imza, parmak basma ve benzeri şekilde imza şartı geçerli sayılmıyor. 
- İmza vasiyetnamenin en sonuna, son satırın altına atılması gerekiyor.
- El yazısı ile hazırlanan vasiyetname notere, sulh hakimine veya yetkili memura...