20 / 04 / 2024

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği..



Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesi, mirasbırakan ile mirasçı aralarında anlaşma sağlanarak imzalanabiliyor. Bu sözleşmenin imzalanması durumunda mirastan feragat eden kimse, mirasçılık sıfatını da kaybediyor.

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerliliğinde aranan şart ise resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi.Bu nedenle resmi memur sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş başka kişiler ile sözleşme imzalayabiliyor.

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği şu şekilde:

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği

……………. dairemize gelerek söze başladı; ” Benim maliki olduğum, ……. tapunun bağımsız bölüm dolayısıyla miras yoluyla intikal edecek tüm değerlerden mirasçı olan oğlum…….. ‘ya intikal edecek miras payı karşılığı kendisine ......-TL (...... Türk Lirası) elden nakit olarak ödedim. Bunun karşılığında kızım ………., kendisi dışındaki diğer mirasçılar lehine benden düşecek ve intikal edecek miras hakkından FERAGAT edecek ve benden dolayı hiçbir miras hakkı talep etmeyecektir.” diyerek sözlerini bitirdi. Diğer taraf, ……………….. söze başladı: ” Ben de babam …………….’nin yukarıdaki sözlerini aynen kabul ederim. Kendisinden ....... TL(.......... Türk Lirası) elden nakit olarak aldım. 

Bunun karşılığında babam ……..’nin maliki olduğu…. taşınmazdan kanuni mirasçı sıfatıyla miras yoluyla bana intikal edecek tüm değerlerden dolayı miras hak ve payımdan FERAGAT ettim. Bu mirastan dolayı hiçbir hak ve alacak talep etmeyeceğim. Söz konusu mirastan feragatimi babam ……’nin, benim ve benim altsoyum dışındaki diğer kanuni mirasçılar lehine yapıyorum.” diye sözlerini bitirdi. Sözleşme okunmak üzere kendilerine verildi. 

Okudular ve sonra imza edildi. Vasiyetçi Ad Soyadı-İmza Diğer Taraf Ad Soyadı-İmza Noter İmza mühür Yazılan Mirastan Feragat Sözleşmesi‘ni okuduk, son isteklerimizi tamamen kapsadığını noter önünde ve aşağıda adları ve kimlikleri yazılı tanıklara bildiriniz. 

Tanık Ad ve Soyadı-İmza 

Tanık Ad ve Soyadı-İmza

Vasiyetname örneği 2021!


Geri Dön