29 / 03 / 2024

vedad gürgen kentsel dönüşüm

vedad gürgen kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel, 'başımıza talih kuşu kondu' yanılgısı. Bakanlık, "ne kimsenin başına devlet kuşu konuyor, ne kimsenin yeri gasp ediliyor. Bu algının değişmesi lazım" açıklamasında bulunuyor.

Vedad Gürgen: Kentsel dönüşümde dünyaya model olduk!

Dünyaya model olan "Kentsel Dönüşüm" Projesini araştırdı. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen, "Bu çılgın proje ile tüm dünyaya model olduk. Kentsel Dönüşüm Projemiz'in dünyada ikinci bir örneği yok" dedi.

Vedad Gürgen: Türkiye'nin dönüşümüne talibiz!

Vedad Gürgen, "Kentsel dönüşümle ilgili bir yılda 50 bin vatandaş müracaat etti. Belediyelerle yürüttüğümüz 100 kentsel dönüşüm projemiz var. Türkiye'nin dönüşümüne talibiz ve ülkemiz vatandaşımızın desteğiyle dönüşecek" diye konuştu."

Kentsel dönüşümde 200 milyonluk kira desteği verilecek!

Ege-Koop'un düzenlediği panelde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi Vedad Gürgen, kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşa toplam 200 milyon liralık kira desteği verileceğini söyledi

Hatay’da son depremzede konutunu teslim alana kadar çalışmaya devam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay'da, deprem konutlarının depremzedelere teslimi için sıkı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Kentsel dönüşümle kimse zorla bir yere gönderilmeyecek! Bakan Yardımcısı açıkladı!

Kamuoyunda kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen kanun teklifi, kabul edilirken; ‘mülkiyet hakkının ihlali’ eleştirileri gündeme geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, konuya açıklık getirdi. İşte ayrıntılar...

Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

‘Yüzyılın felaketi’nden etkilenen Malatya'da, kent merkezinde tekrar inşa edilecek çarşı projesinin bulunduğu 220 dönümlük bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, incelemeler yaptı.

Vedad Gürgen kimdir? Hangi bakanlıklarda görev aldı?

Vedad Gürgen kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi görevleri yürüttü? Şu an ne iş yapıyor? İşte Vedad Gürgen ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

iPhone 14 Plus ve iPhone 14'e 22.834 TL’ye varan indirim! Gürgençler'den dev değiş tokuş kampanyası!

Apple'ın yetkili servis sağlayıcısı Gürgençler, son teknolojiye sahip bir iPhone'a geçiş yapmanın kolay ve avantajlı yolunu sunuyor. "DeğişTokuş" kampanyasıyla eski telefonunuzun değeriyle yeni bir iPhone modeline sahip olabilirsiniz. 

Mustafa Sonay Gürgen ne iş ile uğraşıyor? Mustafa Sonay Gürgen evli mi?

Mustafa Sonay Gürgen kimdir? Mustafa Sonay Gürgen hangi mesleği yapıyor? Mustafa Sonay Gürgen nereden mezundur? İşte detaylar!

Gülmez’den kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere çok önemli uyarı!

Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden birinin de varis davaları olduğunu hatırlatarak, müteahhitlere çok önemli bir uyarıda bulundu.

İzmir Gültepe'nin kentsel dönüşüm planları iptal edildi! 

İzmir Gültepe'de Konak Belediyesi tarafınca yapılan Gültepe kentsel dönüşüm planları İzmir 4.İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

Tunç Soyer'den Çiğli Güzeltepe'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Son iki yıldır kentsel dönüşüm projelerini hızlandırdıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzeltepe kentsel dönüşüm Projesi hakkında açıklama yaptı. 

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm tepkisi!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu önceki gün kentsel dönüşüm anahtar teslim kura töreninde yaptığı açıklamada İBB'yi kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle eleştirdi.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

Mersin Akdeniz Belediyesi'nin gündemi kentsel dönüşüm!

Mersin Akdeniz Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak kentsel dönüşüm konusunda destek çağrısında bulundu. 

Çanakkale Belediyesi'nde gündem kentsel dönüşüm!

Çanakkale Belediyesi, Nisan Ayı Belediye Meclis Toplantısının ikinci bilişiminde, Sosyal Konutlar Mevkii kentsel dönüşüm çalışmalarını gündeme aldı. 

vedad gürgen kentsel dönüşüm Haberi

vedad gürgen kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm projelerinde en sıkıntılı konu vatandaşla uzlaşma noktasında yaşanıyor. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Gürgen ilk dönemlerde bu konuda oldukça terlediklerini, bugün gelinen noktada ise uzlaşı sorununu büyük ölçüde aştıklarını belirtti. Gürgen, "Uzlaşmadan sonra yapım aşamasına geçiliyor. Bu birkaç sene sürecek bir iş. Birçok yerde de artık toplu projeler yapıyoruz. Bize 'Orada bir binayı yıktın, kime ne faydası vaf diyorlar. Yaşayana faydası var. Adam canını kurtarmış oluyor. Büyük ölçekli projelere giriyoruz. Hazırlığımız var. Vatandaşla anlaşıyoruz, uzlaşıyoruz, uzlaştıkça sahaya çıkıp büyük tandanslı projeleri başlatıyoruz. 

Bizim Çevre ve Şehircilik Bakanlığını yerel yönetimlerle bu projelerin içerisinde göreceksiniz. 


Artık yapı bazlıdan, alan bazlıya dönüşmüş olacak. Alan bazlı daha büyük projelerin olduğu yerlerden yani alt ve üst yapısıyla beraber yenilenen alanlardan bahsediyorum" dedi. 


'KÖŞEYİ...