27 / 04 / 2024

Vedat Tokyay kimdir

Vedat Tokyay kimdir

Mimar Vedat Tokyay kimdir? Mimar Vedat Tokyay bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Vedat Tokyay, hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte Vedat Tokyay'ın hayatı ve projeleri...

Vedat Aşçı yeni şirket kurdu! Astaş Holding'ten 2 milyon TL'lik yeni yatırım! 

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı yeni şirket kurdu. Astaş Taahhüt İnşaat Turizm Anonim Şirketi Şişli'de 2 milyon lira sermaye ile kuruldu. Peki Vedat Aşçı kimdir? İşte detaylar...

Vedat Mungan kimdir? Hangi bankalarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi alanda görev alıyor?

Vedat Mungan kaç yılında doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi alanlarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda ne iş yapıyor? İşte Vedat Mungan ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu. Peki Vedat Işıkhan kimdir? İşte detaylar!

Vedat Aksel Alaton kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Alarko holding A.Ş Yönetim kurulu başkan vekili Vedat Aksel Alaton kimdir? Vedat Aksel Alaton daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Vedat Aksel Alaton'un eğitim  hayatı nasıldı?  İşte Vedat Aksel Alaton'un hayatına dair merak edilenler.

Ali Vedat Çiftçi kimdir?

Ali Vedat Çiftçi kimdir? Ali Vedat Çiftçi hangi görevlerde bulundu?

Vedat Özden kimdir?

KİPTAŞ Genel Müdür Müşaviri Vedat Özden kimdir? Peki Vedat Özden daha önce hangi görevleri yürüttü, nerelerde çalıştı?

Vedat Kabullar kimdir?

Mimar Vedat Kabullar kimdir? Vedat Kabullar, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Vedat Kabullar, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Vedat Kabullar....

Vedat Zeki Tokyay: Ayvalık değişime ayak uyduruyor!

TMMOB Balıkesir Şubesi ve Ayvalık Mimarlar Odası tarafından düzenlenen ’Ayvalık Değişebilir mi?’ projesi kapsamında Vedat Zeki Tokyay, kendisinin hazırladığı ’Kırlangıç Merkezi Dönüşümü’ ve ’Cumhuriyet Meydanı Dönüşümü’ projelerini anlattı.

Semih Turhan kimdir?

İBB'de yapılan yönetim değişikliğine göre, Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevi, Semih Turan’dan alınıp Vedat Şahin’e verildi. Peki, Semih Turhan kimdir? Ne zamandır bu görevdeydi?

Ali Vedat Çiftçi kimdir?

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi kimdir? Ali Vedat Çiftçi, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ali Vedat Çiftçi, ne zamandan beri Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü?

Vedat Büyükersoy kimdir?

Muş Valisi Vedat Büyükersoy kimdir? Muş Valisi Vedat Büyükersoy, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Vedat Büyükersoy, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Vali Vedat Büyükersoy...

Vedat Tek kimdir?

Mimar Vedat Tek kimdir? Mimar Vedat Tek yaşamı boyunca hangi işlerde görev aldı? Mimar Vedat Tek, mimarlıktan farklı olarak hangi sektörler ile ilgilendi? İşte Vedat Tek'in biyografisi...

Vedat Zeki Tokyay kimdir?

Mimar Vedat Zeki Tokyay kimdir? Mimar Vedat Zeki Tokyay, hangi firmalarda proje müdürü olarak görev aldı? Mimar Vedat Zeki Tokyay, Oran Mimarlık'ı ne zaman kurdu?

Vedat Tokyay kimdir Haberi

Vedat Tokyay kimdir

Vedat Tokyay kimdir?

Vedat Tokyay, 1954 yılında doğdu. İlk orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 1976 yılında ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 


Mesleki çalışmalarına İzmir'de başladı. 1993 yılına dek, Afa Prefabrik, Cengiz Bektaş Mimarlık İşliği, Betonsan ve Yapıtek firmalarında proje mimarı olarak çalıştı. 


1992 yılında kurduğu kendi ofisinde, ofis, konut, sanayi ve kültür yapıları konularında mimarlık çalışmalarını sürdürüyor. 


Mimarlık çalışmalarına paralel olarak mimari strüktürü çok ilgilendiren modern ahşap sistemlerin araştırılması ve bu yapıların projelendirmesini de yürütmektedir.

2002 yılından bu yana, İzmir Yüksek Teknoloji üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve İzmir Ekonomi üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde öğretim üyeliği yapmaktadır. Mimarlık ile ilgili eleştiri ve inceleme yazılarını Yapı Dergisi'nde yayınlamaktadır. 


1990 ve 2000 yıllarında, sırasıyla, Ulusal Mimarlık Gri Sanat ödülü ve Yapı Dalı birincilik ödüllerini almıştır. 2000 ve...