25 / 04 / 2024

vefa hakkı sözleşme

vefa hakkı sözleşme

Vefa hakkı, geri alım hakkı olarak da biliniyor. En çok 10 yıl için tesis edilebilen vefa hakkının kullanılabilmesi için, noter tarafından düzenlenen sözleşmenin imzalanmış olması gerekiyor. İşte vefa hakkı sözleşmesi...

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kuyumcukent GYO'dan esas sözleşme tadili açıklaması!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) esas sözleşme tadili hakkında açıklama yaptı. 

Reysaş GYO'nun esas sözleşme tadil maddesi onaylandı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) esas sözleşme tadil maddesi SPK ve T.C. Ticaret Bakanlığı başvuru sonucu hakkında açıklama yaptı.

Reysaş GYO'dan esas sözleşme tadili açıklaması!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) esas sözleşme tadili hakkında açıklama yaptı.

Müteahhit mağduru vatandaşa sözleşme fesih hakkı!

Tapu Kanunu ile bazı kanunlarda önemli değişiklikler öngören kanun teklifi kabul edildi. Kanunla dönüşüm alanlarında maliklere, müteahhitten kaynaklı sorun yaşanması halinde sözleşme fesih hakkı getirildi...

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir sözleşme işlemleri!

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir sözleşme işlemleri hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 1. Etap 913 Konut kapsamında sözleşme işlemleri yapılıyor.

Halk GYO'nun esas sözleşme değişikliği onaylandı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) esas sözleşme hakkında açıklama yaptı.

Silivri 3. Etap KİPTAŞ sözleşme işlemleri!

Silivri 3. Etap KİPTAŞ sözleşme işlemleri hakkındaki bilgiler haberimizde yer alıyor. Başvuruların konut sayısını geçmesi halinde projede satışlar kura ile yapılacak. 

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye emekli sözleşme işlemleri!

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye emekli sözleşme işlemleri hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. 15 Ocak 2018 tarihinde sona eren sözleşme imzalama süresi 19 Ocak 2018 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldı.

TOKİ Gaziantep Şahinbey sözleşme!

TOKİ Gaziantep Şahinbey sözleşme imzalama işlemleri bugün sona eriyor. 725 adet konuttan 16 hak sahibinin satış sözleşmesi imzalama işlemleri hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor. 

TOKİ Afyon Merkez Zafer Mahallesi sözleşme programı!

TOKİ Afyon Merkez Zafer Mahallesi sözleşme programı hakkında bilgiler haberimizde yer alıyor. Toplamda 776 adet dairenin yer aldığı projede satışlar kura çekimi ile yapılmıştı.

Maketten konut satışı sözleşme örneği!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre, maketten konut satış sözleşmesinin nasıl yapılması gerektiği açıklanıyor. İşte, maketten konut satışı sözleşme örneği!

İntifa hakkı sözleşme örneği!

Gayrimenkulün sahibi başka olsa da kullanım hakkının başkasında olması durumuna intifa hakkı deniyor. Eşler, çocuklar ve akrabalar arasında gerçekleşebiliyor. İşte, intifa hakkı sözleşme örneği!

vefa hakkı sözleşme Haberi

vefa hakkı sözleşme

Vefa hakkı sözleşmesi!

Vefa hakkı, geri alım hakkı olarak da ifade ediliyor. Bu hak ile satanın, sattığı taşınmaz malı müşteriden geri satın alma hakkını saklı bulunuyor. Peki vefa hakkı nasıl kullanılıyor?


Vefa hakkı süresi:

Vefa hakkı bilindiği üzere en fazla 10 yıl için tesis edilebiliyor. Hakkın kullanılabilmesi için satış işlemi sırasında ya da satış işleminden sonra noterden düzenlenen sözleşmenin imzalanması gerekiyor. Vefa hakkı sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor.


Vefa hakkı sözleşmesi örneği:


TARAFLAR

............... Defterdarlığı (bundan böyle idare olarak anılacaktır) ile ..................... Konut Yapı Kooperatifi (bundan sonra sadece kooperatif olarak anılacaktır).


Madde 1- Konu


İlimiz, .............. İlçesi, ................. Mahallesi/Köyünde, ..................Yöresinde bulunan, ....... pafta, .......... ada, ........ parsel numaralı, ................ m2 yüzölçümlü taşınmaz malın/malların ............................. TL bedelle,  .......... sıra nolu Millî Emlâk Genel Tebliği hükümlerine istinaden aşağıda belirtilen...