26 / 04 / 2024

Vekalet kanunları

Vekalet kanunları

Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Sözleşmeyi imzalayan tarafların hakLarı Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte Vekalet kanunu..

TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi: Kanunlar değişene kadar evimi kiraya vermem!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerginlikler hız kesmeden devam ederken, TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi kanunlar değişene kadar evini asla kiraya vermeyeceğini kaydetti.

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, sunucu ve köşe yazarı Pınar Aydın resmi X hesabı hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldiğini söyledi. İşte Pınar Aydın'ın o paylaşımı...

Ev satmak için vekalet nasıl verilir?

Farklı nedenlerle tapu işlemlerini bizzat gerçekleştiremeyeceğiniz durumlarla karşılaştığınızda, istediğiniz gayrimenkulu satın almak için vekalet verme yöntemini tercih edebilirsiniz. Eviniz, iş yeriniz, arsanız veya tarlanız gibi çeşitli taşınmazlar için bu işlemi yapabilirsiniz.

Avukata verilen vekalet nasıl iptal edilir?

Vekalet iptali, kısaca vekalet veren kişiden yetkinin tamamen alınmasına denir. Vekalet iptali, belirli süreçler içerisinde gerçekleştirilen bir işlemdir. Peki vekalet iptali nedir, nasıl yapılır ve örneği nedir? İşte vekalet iptali ile ilgili olan kapsamlı bilgiler...

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Notere gitmeden avukata vekalet verilir mi?

Vekalet alacak kişiler, bu konuda bazı sorular sormaktadır. Onlardan biri de “Notere gitmeden avukata vekalet verilir mi?” sorusudur. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

65 yaş üstü tapu vekalet verebilir mi?

65 yaş üstü tapu satışlarının nasıl yapıldığı, bu vatandaşların tapu vekalet verip veremeyeceği sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi?

Kişi yasal bir süreç içerisinde kendi yerine başka birini bu iş için görevlendirebilir. Örneğin tapu işlemlerinde vekaletname verilebilir. Peki Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Vekalet için sağlık raporu nereden alınır?

Vekalet için sağlık raporu alınmalı mı, nereden alınır? bu sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte vekalet konusuna dair öğrenilmek istenilenler!

Vekalet nasıl verilir? Vekaletnamede fotoğraf gerekir mi?

Vekalet nasıl verilir? Vekaletnamede fotoğraf gerekir mi? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Diyanet 2022 yılı kurban vekalet ücretlerini açıkladı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban hisse vekâlet bedelleri belli oldu. Kurban vekaleti, bazı koşullar dahilinde yerine getirilecek. Vekalet, sözlü veya yazılı olarak ya da telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları vasıtasıyla verilebilecek.

Vekalet kanunları Haberi

Vekalet kanunları

Vekalet sözleşmesi kanunu!

Reşit bir kişinin kişinin kendi adına resmi olarak vekil tayin etmek için vekalet veriliyor. Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Kimi zaman tapu dairesindeki işler için de vekil atanabiliyor.


Bu sözleşmenin nasıl yapılması gerektiği ve sözleşmeyi imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Vekalet kanunu esasları şu şekilde;


Vekâlet Sözleşmesi

A. Tanımı

MADDE 502- Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşmedir.



Vekâlete ilişkin hükümler, niteliklerine uygun düştükleri ölçüde, bu Kanunda düzenlenmemiş olan işgörme sözleşmelerine de uygulanır.

Sözleşme veya teamül varsa vekil, ücrete hak kazanır.


B. Kurulması

MADDE 503- Kendisine bir işin görülmesi önerilen kişi, bu işi görme konusunda resmî sıfata sahipse veya işin yapılması mesleğinin gereği ise ya da...