18 / 04 / 2024

Vergi artışı ne demek

Vergi artışı ne demek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sigara ve içkideki vergi artışlarının bütçeye gelir etkisinin 1,8 milyar lira olacağını bildirdi.Şimşek, Kanal 24 televizyonunun canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında açıklamalar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaparak merak edilen konular hakkında cevap verdi.

Emekli maaşlarında seyyanen zam şoku! Uzman isim açıkladı: 'En düşük emekli maaşı 14 bin, seyyanen zam 4-5 bin TL'...

Emekliler yerel seçimler öncesinde seyyanen zamma odaklanmış durumda. Peki emekli maaşlarına seyyanen artı ne kadar uygulanır? İşte SGK Uzmanından konuyla ilgili gelen son dakika açıklaması...

Seçimlerden sonra zamlar, vergi artışları, yeni vergiler ve kredi kartlarına sınırlamalar gelecek!

Yerel seçimler sonrasında neler olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından bir bir açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

İkinci, üçüncü konutta kademeli vergi artışı barınma sorununu çözer mi?

Barınma sorunu gittikçe büyüyor. Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, vatandaşları zor duruma düşürüyor. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? 

İki ve daha fazla konuta vergi gelirse ne olur?

İki veya daha fazla konutu olan vatandaşların en merak ettiği konulardan biri vergi konusu. Peki iki ve daha fazla konuta vergi gelirse ne olur? İşte merak edilenler...

4 aylık enflasyon farkı resmen açıklandı! Memur ve emekli maaş artışı peş peşe hesaplandı! İşte 2024 zamlı maaşlar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim ayı enflasyon oranını açıkladı. Bu kapsamda memur ve emekli maaş artışları için 4 aylık fark belli oldu. Peki, Memur, emekli maaş artışı ne kadar olacak?

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

Vergi artışları bütçeye yansıdı! Temmuzda 450 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı!

Dolaylı vergilerde yapılan artırımların tahsilata yansıması ile 450,3 milyar liralık bir vergi gelirine ulaşılan temmuz ayında, bütçede aylık bazda 48,6 milyar lira fazla elde edildi.

Merkez Bankası enflasyonun neden yüksek olduğunu açıkladı!

TCMB’den neden enflasyonun yüksek olduğuna ilişkin bir açıklama geldi. Tüketici enflasyonun tarihsel temmuz ayı eğilimine kıyasla yüksek bir artış yaşadığını paylaşan TCMB, bu gelişmede vergi artışlarının yanında, liradaki değer kaybının ve ücret artışlarının etkili olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika açıklaması: "Yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı..."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 Şubat depremlerinin vergi artışının ana sebebi olduğunu söyleyerek "Kendiliğinden güncellenecek vergiler haricinde ek bir vergiyi, ilave bir vergiyi yıl sonuna kadar tartışma durumu yok" dedi.

Merkez Bankası tek tek hesapladı: Vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi ne kadar olacak? 

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58'e yükseltirken, vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi de tek tek hesaplandı. İşte Merkez Bankası tarafından açıklanan o rakamlar...

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!

İşlenmemiş gıdadaki KDV'nin yüzde 1'de sabit bırakılmasına rağmen diğer bütün ürünlerdeki vergi oranlarının artırılmasının, perakende gıda fiyatlarında en az yüzde 15 seviyesinde zamma neden olduğu ifade edildi. Peki, vergi artışının ardından market ve pazar fiyatları ne olacak? İşte detaylar...

Vergi artışı ne demek Haberi

Vergi artışı ne demek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sigara ve içkideki vergi artışlarının bütçeye gelir etkisinin 1,8 milyar lira olacağını bildirdi.


Şimşek, Kanal 24 televizyonunun canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.


Dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonunun kararına ilişkin soru üzerine Şimşek, komisyonun hukuki bir süreç olduğunu ve yürütülen çalışmaları da bu çerçevede görmek gerektiğini söyledi. Şimşek, "Komisyonu kuran, imkan sağlayan partimiz. Çoğunluk bizdeydi. Dolayısıyla bu süreci o çerçevede görmek lazım. Siyaseten bu konu istismar edilmeye devam edilecek ama Türkiye'de hukuki süreç, mahkemelerde bu süreç işledi, şimdi de Meclis düzeyinde işliyor. Hiçbir şekilde komisyondaki arkadaşlarımızla bir diyaloğumuz, bir telkinimiz söz konusu değil. Şimdi de Genel Kurul'da nihai karar verilecek. Takdir yüce Meclis'in demek lazım" şeklinde konuştu.


Bakan Şimşek, borç yapılandırmasına yönelik soruları yanıtlarken,...