28 / 03 / 2024

Vergi beyanları ertelendi mi

Vergi beyanları ertelendi mi

Koronavirüs karşısında birçok ülke, kendi ekonomik imkanları çerçevesinde tahsil edeceği birtakım vergilerini erteledi. Ülkemizde de bu çerçevede bazı mükelleflere birtakım kolaylıklar getirildi.

Vergi beyanlarının ertelenmesi önerisi meclis gündeminde!

Koronavirüs salgını nedeniyle vergi beyanlarının ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son dakika! Depremzedelerin vergi borçları ertelendi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremden etkilenen 10 ilde yaşayan vatandaşların vergi borçlarının ileri tarihe ertelendiği bildirildi. Peki deprem yaşanan illerde vergi borçları hangi tarihte ödenecek?

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 31 Mayıs'a ertelendi!

Binlerce mükellefe müjdeli haber geldi. Gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin ertelendiği açıklandı. Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs olarak belirlendi. 

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 28 Mayıs'a ertelendi!

2020 yılının ilk çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 28 Mayıs gününe ertelendi.

Vergi beyanlarının ertelenmesi önerisi meclis gündeminde!

Koronavirüs salgını nedeniyle vergi beyanlarının ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektöründe 'vergi' 6 ay ertelendi!

Vergi ertelemesinden yararlanacak sektörler belirlendi. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren milyonlarca kişi de bu ertelemeden yararlanacak. 

Vergi ödemeleri ertelendi mi? GİB'den önemli açıklama!

Gelir İdaresi Başkanlığı, koronavirüs nedeni ile doğrudan etkilenen mükelleflerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ödemeleri gereken muhtasar ve KDV ödemelerine ilişkin 6 ay erteleme çalışmalarına başlandığını aktardı.

Değerli Konut Vergisi 1 yıl ertelendi!

Tartışmalara neden olan Değerli Konut Vergisi bir yıl ertelendi, vergi oranları değişti. Değerli konut Vergisi mükellefleri 2021 yılı başında beyanname verecek.

Değerli konut vergisi yasasının serüveni!

Değeri 5 milyon TL'yi geçen konutlar için vergi alınıyor. Değerli konut vergisinde beyanların 20 Mart 2020 tarihine ertelendiği, 1. taksit ödemenin 31 Mart 2020 tarihinde yapılacağı açıklandı. İşte meclisten çıkan değerli konut vergisi yasasının serüveni...

Konutta ek vergi Ekim'e ertelendi!

Hükümet tarafından bütçede dengeyi sağlamak için planlanan ultra lüks konuta ve yüksek gelirliye ek vergi önlemlerin ekim ayına ertelendi.

Türkiye'nin vergi rekortmeni Şarık Tara oldu!

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 2014 yılı vergilendirme dönemine ilişkin verilen Gelir Vergisi beyanları sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden ilk 100 mükellefi açıkladı.

431 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yürürlük tarihi ertelendi!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, 28 Haziran 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre, 431 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yürürlük tarihi ertelendi..

Salim Taşçı: Tapu harç bedelleri düşürülmeli!

Gazete ve internetteki satılık ve kiralık emlak fiyatlarını toplanarak vergi beyanlarıyla kıyaslayacağını açıklaması ile ilgili Ankaralı Emlak Müşaviri Taşçı, Gerçek dışı beyanın önüne geçmek için yüksek harç bedellerinin düşürülmesi gerekiyor, dedi

Vergi beyannamesi gerektirmeyen gelirler neler

Şükrü Kızılot dünkü yazısında beyan edilecek gelirleri ve vergi durumunlarını açıklarken bugün de beyanname vermeyi gerektirmeyen gelirleri açıkladı

Vergi beyanları ertelendi mi Haberi

Vergi beyanları ertelendi mi

Fotune Dergisi yazarı Leon Aslan Coşkun, bu ay ki yazısında 'Koronavirüs krizinin vergilere etkisi'ni kaleme aldı. İşte o yazı...

Mart ayında ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını maalesef bu yazıyı kaleme aldığım günlerde tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyordu. Bu salgından en kısa sürede kurtulacağımızı ve hem ekonomik hem de sağlık açısından en az hasarla atlayacağımızı umut ediyorum. Salgin tüm ekonomik faaliyetleri önemli ölçüde etkiledi ve birçok işletme faaliyetlerini ya tamamen durdurdu ya da azaltma yoluna gitti.

Bu koşullar altında her ne kadar beyanname gönderme ve diğer işlemlerin elektronik ortamda yapılması mümkün olsa da mükelleflerin vergisel ödevlerini eskisi gibi zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmelerini beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır. Bu çerçevede 65 yaş üstünde olan ve kronik rahatsızlığı...