19 / 04 / 2024

Vergi borçluları ilanı

Vergi borçluları ilanı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre, Maliye Bakanlığı, 250 bin lira ve daha fazla vergi borcu olanları, Türkiye genelindeki vergi dairelerinde 10-25 Aralık tarihlerinde ilan edecek.

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

İş Bankası Borç Kapatma Kredisi İle Kredi Kartı Borçlarınızı Kapatabilirsiniz! Başvuru Nasıl Yapılır?

İş Bankası'ndan Borç Kapatma Kredisi fırsatı geldi. Kredi kartı borçlularını ilgilendiren bu haber oldukça müjde verici. İş Bankası'nın sunduğu borç kapatma kredisini almak için yapılması gerekenler nelerdir? İşte ilgili bankanın sunduğu borç kapatma kredisiyle ilgili tüm detaylar…

Kredi ve Kredi Kartı Borçlularını Üzen Haber: Kredi ve Kredi Kartı Borçlarına %50 Zam Geldi, Nasıl Etkileyecek

Kredi ve kredi kartı borçlularını ilgilendiren bir haber gündeme geldi. Resmî Gazete'de %50 oranındaki artış, kredi ve kredi kartı borçlularını üzecek. Yapılan bu zam daha önce hiç görülmedi. İşte kredi ve kredi kartı kullanıcıları için yapılan düzenlemenin önemli detayları haberin devamında...

Kredi borcu olanlar dikkat! Sicil affı ile borçlarınız silinebilir!

Kredi borcu olanlara sevindirici bir haber geldi. Sicil affının sayesinde bazı kredi borçlarının silinmesi bekleniyor. Kredi borcu ödeme konusunda kara listede olan kişilerin borçları silinecek. Borçluları sevindirecek olan bu uygulama kimler için geçerli olacak? İşte sicil affı detayları…

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışı için geri sayım başladı. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Vergi barışı yasası, borçluları iki ana başlık altında buluşturuyor..

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

Son dakika vergi barışı yasası yürürlüğe girdi.  Bu yasayla vergi borcu olanların cezalı borç ödeme riskinin ortadan kaldırılacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? İşte ayrıntılar...

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Vergi borçları siliniyor mu? Vergi affı 2023 Meclis'ten geçti mi? Vergi affında son durum ne?

Vergi affının çıkıp çıkmadığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Peki vergi affında son durum ne? İşte detaylar!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Borçlar silinecek

Vergi affı borç yapılandırmasına yapılacak düzenleme ile 2 bin TL'ye kadar olan vergi borçları silinecek ve daha çok bedelli borçlara ise 48 aya kadar taksitlendirme imkanı sunacak.

Son dakika! Depremzedelerin vergi borçları ertelendi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremden etkilenen 10 ilde yaşayan vatandaşların vergi borçlarının ileri tarihe ertelendiği bildirildi. Peki deprem yaşanan illerde vergi borçları hangi tarihte ödenecek?

Vergi borçluları ilanı Haberi

Vergi borçluları ilanı

Maliye Bakanlığı, 250 bin lira ve daha fazla vergi borcu olanları, Türkiye genelindeki vergi dairelerinde 10-25 Aralık tarihlerinde ilan edecek.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre, ilgili mevzuatın Maliye Bakanlığı'na verdiği yetkiye istinaden, vergi borçluları ilan edilecek. 250 bin lira ve daha fazla borcu olan mükellefler, Türkiye genelindeki vergi dairelerinde (vergi dairesinin ilan koymaya mahsus yerlerinde asılmak suretiyle) 10-25 Aralık, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde ise 25-31 tarihlerinde arasında ilan edilecek. 


Maliye Bakanlığınca yapılacak duyuruda, 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Kasım 2014 tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan ve nev'i itibarıyla 293 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile açıklama kapsamına alındığı belirtilen vergi ve cezalar ile 1 Haziran 2013-31 Mayıs 2014 tarihleri...