28 / 03 / 2024

vergi borcunda indirim yapılması

vergi borcunda indirim yapılması

Vergi borcu olan mükellef, tarhiyata karşı tebliğ tarihini takip eden 30 gün içerisinde vergi dairesine cezalarda indirim talebinde bulunabiliyor. Peki, vergi borcunda indirim nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kira geliri 21 bin TL'yi aşanlar vergi ödüyor! Evi ve iş yeri olanlara son dakika indirim müjdesi!

Evini ve iş yerini kiraya verenlerin “gayrimenkul sermaye iradı” kapsamında kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Bu şartlara sahip olanlar kira gelirinden indirim yapabiliyor. İşte kira geliri vergisi ile ilgili tüm detaylar...

Renault Clio'da 65 bin TL'lik bomba indirim! Araç alacaklar aman dikkat! Bu aya özel fırsatı kaçırmayın!

Renault Clio'da bu aya özel sınırlı sayıdaki 2023 Model Yılı Clio Joy 1.0 SCe 65bg ve Joy 1.0 TCe 90bg otomobillerde, kendi adına vergi levhasını ibraz edenlere 65 bin TL indirim yapılıyor. Peki Renault Clio'nun Eylül 2023 fiyatları ne kadar? İşte 5 Eylül 2023 fiyat listesi...

Vergi muafiyeti cep telefonlarını da etkileyecek! Dev indirim

AK Parti'nin Ankara'da düzenlenen programda seçim beyannamesini açıklaması sonrasında cep telefonlarındaki vergi oranına ve ne kadar indirim uygulanacağı merak ediliyor. Şimdi ise vergi muafiyetinde cep telefonu detayı ortaya çıktı.

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Devlet vergide indirim yapma kararı aldı! Vergi indiriminden kimler yararlanacak hangi gelirler vergiden muaf olacak?

Devlet Türkiye'nin sıcak para ihtiyacını karşılamak ve döviz girdilerini artırmak amacıyla yurt dışına ihracat yapan firmalardan kesilen Kurumlar Vergisi'nde indirim yapma kararı aldı. Ayrıca kur farkı faiz ve benzeri gelirler kurum kazancı kapsamına alındı.

Vergi ve ekonomi paketi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Hazine arazilerinde yüzde 20 indirim ve 5 taksit fırsatı!

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren haber geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen hazine taşınmazlarının rayiç bedel üzerinden doğrudan satışlarında, satış bedelinin peşin ödenmesi durumunda yüzde 20'lik bir indirim yapılacak.

Akaryakıt fiyatları kafa karıştırdı! İndirim yapıldı, pompaya yansımayacak!

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren son dakika haberine göre akaryakıt fiyatlarındaki indirim ve zam aynı zamana denk geldi. Zam ve vergi indirimi için fiyat ayarlaması yapıldığında pompada ne değişti? İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Akaryakıt ve otogaza vergi indirimi müjdesi! Benzin ve dizele 2,05 lira, LPG’ye 85 kuruş indirim!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV yani vergi indirimi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki vergi indirimi akaryakıta yansıyacak mı? İşte detaylar...

Araç sahipleri dikkat! Büyük indirim yapılacak!

TBMM'de hazırlanan vergi borcu yapılanması araç sahiplerini de kapsıyor. Trafik cezası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeyenlere büyük indirim yapılacak.

Gelir ve kurumlar vergisindeki indirim hangi vergiler için geçerli?

Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine sağlanan yüzde 5 vergi indiriminden kimler yararlanabiliyor? Bu indirim emlak vergisi, değerli konut vergisi gibi vergiler için de geçerli mi?

Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Mükelleflere vergi cezalarında indirim imkanı!

Mükelleflere uygulanan vergi ve cezalarda, ilgili ihbarnamenin tebliğinden itibaren 30 gün içinde dava açma, uzlaşma ve cezada indirim gibi haklar kullanılabiliyor.

Vergi davasından vazgeçen mükellefe indirim!

Vergi davalarından istinaf ya da temyiz sürecinde vazgeçen mükellefler, mahkeme lehine kararıyla vergi tutarının yüzde 60'ını, aleyhine kararda ise vergi tutarının tamamıyla cezanın yüzde 75'ini ödeyecek ve indirim yapılacak.

vergi borcunda indirim yapılması Haberi

vergi borcunda indirim yapılması

Vergi borcunda indirim nasıl yapılır?

Vergi borcu olan mükellef, tarhiyata karşı tebliğ tarihini takip eden 30 gün içerisinde vergi dairesine cezalarda indirim talebinde bulunabiliyor.


İndirim talebi, mükellefin indirime konu olan cezayı belirlenen vade tarihi içerisinde ödeyeceğini ya da aşağıda sayılan teminat türlerinden birini göstererek vadenin bitiminden itibaren üç ay içinde ödeyeceğini bildirmesi koşulu ile geçerli olacaktır.


Vergi Usul Kanunu esaslarına göre, vergi mükellefi, yapılan tarhiyata karşı uzlaşma veya cezalarda indirme talebinde bulunma haklarından sadece birinden yararlanabiliyor.


Mükellef, yapılan tarhiyat dolayısıyla kesilen cezaya karşı vergi/ceza ihbarnamesinin tebliğ tarihini takip eden 30 günlük dava açma süresi içerisinde cezalarda indirim hakkından yararlanmak üzere ilgili vergi dairesine başvurarak vadesinde veya 6183 sayılı Kanunda belirtilen türden teminat göstererek vadenin bitmesinden itibaren üç ay içinde.ödeyeceğini bildirirse; 


- Vergi ziyaı cezası...