24 / 04 / 2024

Vergi dönemi başladı mı

Vergi dönemi başladı mı

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla ya da ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisi ödenmesi gerekiyor. Mirasçılar için 2. taksit ödemeleri bugün başladı.

Beyan dönemi başladı! Ücret geliri elde edenler beyanname verecek mi?

2023 senesinde elde edilmiş olan gelirler için beyan dönemi başladı. Buna göre, Gerçek kişiler Gelir Vergisi Kanunu’nun 2’nci maddesinde yazılı kaynaklardan bir takvim senesi içinde elde ettikleri kazanç ve iratları için senelik beyanname verilmektedir.

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

Kentsel dönüşüm hızlandı, evden depoya nakliyat dönemi başladı!

Kentsel dönüşüm ‘Evden eve nakliyat' kavramını da değiştiriyor. Evi kentsel dönüşüme giren vatandaş, düşük maliyeti sebebiyle eşyaları için depo kiralamaya başladı. Depoların aylık kirası ise 4 bin TL'den başlıyor.

Özel okullardan 'erken kayıt dönemi başladı' mesajı velileri şoke etti! Her şey planlamış, gelen mesaj değil zam...

2024-2025 öğretim yılı için özel okullarda erken kayıtlar başladı. Özel okullar ''erken kayıt dönemi başladı'' mesajı atmaya başlarken veliler gelen mesajlar karşısında şoke oldu. 

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladığını belirterek, paraya erişim zorluğu yaşayan ve ellerindeki gayrimenkulü satamayan vatandaşların konut, arsa, tarla, araba, hatta iş yerlerini değiş tokuş ettiğini söyledi.

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

Ticaret Bakanlığı’nın “ikinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz” kuralı stokçuların kart etme hayalini yıktı ve zarar etme dönemi başladı.

Kiralar arttı, evler otele döndü! ‘Paylaşımlı ev’ dönemi başladı!

Son dönemde yükselişe geçen kira fiyatlarından sonra ev sahibi-kiracı sürecinde yeni bir dönem başladı. Bazı ev sahipleri, 'paylaşımlı ev' adı altında odaları kiralamaya başladı. İşte detaylar...

Toyota'dan bütün kullanıcılara müjde! Yüzde 25 kampanya dönemi başladı

Toyota kullananlar yada Toyota almak isteyenlere güzel haber geldi. Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, otomobil sağlıkları için gerekli olan bakımlar için kampanya dönemi başladı, bakımlarda yüzde 25 indirim.

Otomobilde yepyeni bir satış dönemi başladı! Kredi alamayanlar çareyi bunda buldu!

Araç almak isteyen yurttaşlar finansman bulmakta zorluk yaşayınca oto galericiler eski usul sisteme dönüş yapmak zorunda kaldı ve araçlarda senetle satış dönemi başladı. Yüzde 30 peşinat ve 36 aya kadar vade imkânı verilirken, senetli satış sistemi ile ilgili detaylar da netleşti.

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Elon Musk'ın satın alınmasının ardından Twitter'da "Altın Tik" dönemi başladı ve yapılan değişikliklerle gündeme geldi. Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı...

Otobüs bileti fiyatlarında taksit dönemi başladı! Pamukkale, Metro, Kamil Koç 16 Haziran 2022 fiyat listesi!

Akaryakıta gelen peş peşe zam, şehirler arası otobüs seyahat hizmeti sunan firmaları derinden etkiledi! Geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde toplamda yüzde 189 zamlanan otobüs bileti fiyatları için firmalardan değişik bir çözüm geldi! Otobüs biletlerinde taksit dönemi resmen başladı! Peki, şehirler arası

Şekerde karne dönemi başladı: Fabrikalar durma noktasına geldi

Piyasada yaşanan şeker sıkıntısı meyve suyu üreten fabrikalar başta olmak üzere tatlı sektöründe makinaları durma noktasına getirdi. Türk Şeker'de karne dönemi başladı. Sanayiciler şeker bulamamaktan ötürü Türk Şeker'e veryansın etti.

Vergi dönemi başladı mı Haberi

Vergi dönemi başladı mı


Türkiye'deki malların veraset yoluyla ya da ivazsız olarak bir kişiden diğer kişiye intikal etmesin durumunda miras vergisi ödeniyor. Ayrıca malların karşılıksız bir biçimde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde de miras vergisi ödeniyor.

Bir kişinin vefat etmesi halinde tüm mal varlığı mirasçılarının arasında pay ediliyor. Bu durumda mirasçıların her sene düzenli olarak iki kere vergilerini ödemeleri gerekiyor.

Veraset ve intikal vergisi tahakkukundan itibaren (3) yılda ve her yıl mayıs ve kasım aylarında olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor. Miras kalan kimseler, vergi borcunu belli bir süre için, yıl içerisinde iki eşit taksit halinde ödüyor. Toplamda 6 taksit olarak veraset ve intikal vergisi borcu olan kişinin borcu da kapatılıyor.

Bugün başlayan veraset ve intikal vergisi...