19 / 04 / 2024

vergi ertelenen sektörler

vergi ertelenen sektörler

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerden pek çok işletme etkilendi. Tedbirler arasında kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere, mücbir sebep hükümlerinden faydalandırılması amacıyla birçok vergi ertelendi...

İnşaat sektöründe 'vergi' 6 ay ertelendi!

Vergi ertelemesinden yararlanacak sektörler belirlendi. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren milyonlarca kişi de bu ertelemeden yararlanacak. 

Yapı Kredi Yatırım açıkladı! 2024 yılında borsada en fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

Yapı Kredi Yatırım'ın hazırladığı rapor kapsamında, yabancı yatırımcıların önce tahvillere ve sonraki zamanlarda da hisse senetlerine olan ilgisinin yükseleceği belirtildi. Açıklanan raporda, bu sene yüksek getiri beklenen sektörler de sıralandı.

En fazla ilan veren sektörler belli oldu!

2023 senesinde en fazla hangi sektörlerin ilan yayınladığını ve istihdamda zirvede yer alan şehirlerin belli olduğu açıklandı. Buna göre, 2023 senesinde istihdamın ilk sırasında İstanbul olurken en çok ilan yayınlayan sektörlerin başında güvenlik, gıda ve hizmet bulunuyor.

Borsada rallide hangi sektör öne çıkacak?

2024'te yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında ekonomik konjektörün birbirinden farklı olacağı kaydediliyor. Buna göre, borsada hangi sektörler kazandıracak. Borsa Filozofu @borsafilozofu X üzerinden enerji sektörü dedi. Peki yorumlar nasıl? 

Türkiye'de en yüksek kazanç getiren sektör ve meslekler belli oldu: Gayrimenkul ve inşaat ne kadar kazandırıyor?

TÜİK tarafından, Türkiye'de cinsiyet, meslek ve eğitim durumu bakımından en çok ve en az kazanan sektörler açıklandı. 2022 yılında aylık ortalama kişi başı kazanç 12 bin 450 Türk Lirası şeklinde belirlendi. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

Dev finans kuruluşundan şok rapor: 2024’de iflaslar yüzde 10 artacak! İşte en kırılgan sektörler

Allianz Trade, 2023 yılı kez Küresel İflas Raporu’nun ikincisini yayınladı. Raporda, küresel ticari iflasların 2023 yılında yüzde 6 ve 2024 yılında ise yüzde 10 artacağı belirtiliyor. Raporda en kırılgan sektörlere de yer verildi.

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Tarım sektöründen ihracatta ocak rekoru kırıldı! İşte o sektörler…

Tarım sektörü, 2 milyar 875 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatına ulaştı. 2022'de ihracat rekorlarına imza atan tarım sektörü, bu yıla da yükseliş eğilimine devam etti.

Tüketiciler en çok nelerden şikayetçi? Hangi sektörler memnun etti, hangi sektörler mağdur etti?

Şikayetvar platformuna, geçtiğimiz aralık ayında adeta şikayet yağdı. Bir yıl içerisinde 450 bine yakın şikayeti çözüme kavuşturan platform, 2022 yılı verilerini açıklayarak tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörleri kamuoyuna duyurdu.

Dikkat çeken sonuçlar! 2022'de en çok eleman arayan sektörler ve en çok başvuru yapılan ilanlar hangileri oldu?

En fazla eleman ilanı veren sektörler hangileri, en çok başvuru yapılan ilanlar hangileri? En çok başvuru hangi saatlerde yapılıyor? En hareketli ay hangisi oldu? İşte istihdama dair dikkat çeken sonuçlar...

2023’te borsada hangi sektörlerin yıldızı parlayacak, yatırımcı için riskli ve karlı sektörler hangileri olacak?

Borsa, yeni yıla tarihi rekorlarla girerken, yatırımcının da en fazla merak ettiği, önümüzdeki yıl yıldızı parlayacak sektörler hangileri olacak sorusu. işte bu sorunun yanıtlarını konunun uzmanı bir isim detaylarıyla açıkladı.

Yatırımcılar dikkat! Yılbaşından bu yana borsada en çok kazandıran ve kaybettiren sektörler

Küresel pay piyasalarından sene başından bu yana oldukça pozitif ayrışan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin dolar bazlı getirisi yılbaşından bu yana yüzde 100'ü aştı.

Borsaya yatırımda resesyon etkisine dikkat! Portföyde bulundurulması gereken sektörler hangileri?

Temettü dağıtma potansiyeli ve karlılığı resesyon nedeniyle düşün şirketlerin resesyondan çıkışla en iyi kazancı getireceğini belirten Milliyet Yazarı Aktaş, yatırımcılara uyarılarda bulundu...

vergi ertelenen sektörler Haberi

vergi ertelenen sektörler

Koronavirüs salgınından ve bu kapsamda alınan tedbirlerden etkilenen mükelleflerin vergi ödevlerinin yerine getirilmesi bakımından mücbir sebep hükümlerinden faydalandırılması amacıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yapılan çalışmalar kapsamında bir dizi tedbir alındı.

Para Dergisi'nden Talha Apak'ın haberine göre, bu tedbirlerle, salgından doğrudan etkilenen ve ana faaliyetleri itibariyle, alışveriş merkezleri dahil perakende ticaret, demir çelik ve metal sanayi için parça ve aksesuar imalatı, bina inşaatı ve özel inşaat faaliyetleri, endüstriyel mutfak imalatı, araç kiralama ile matbacılık dahil yayımcılık faaliyetleri sektörlerinde faaliyette bulunan mükelleflerin mücbir sebep halinde olduğu kabul edildi.

1.9 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

Bahse konu mükelleflere ilave olarak çiftçi, terzi manav, avukat, mali müşavir, mimar, mühendis, eczacı, doktor, dişçi, veteriner gibi mükellef de dahil olmak üzere bilanço ve işletme hesabı esasına göre defter tutanlar ile serbest...