29 / 03 / 2024

vergi indirimi 2017

vergi indirimi 2017

Beyaz eşya, mobilya ile konut sektörlerindeki vergi indirimleri için son gün bugün. KDV indirimi sektördeki olumlu sonuçlar nedeniyle 30 Eylül'e uzatılmıştı.

Vergi faizi Mart sonuna kadar silinecek!

Vergi, prim, ceza gibi borçların faizi 2017 Mart ayı sonuna kadar silinebilecek. Yeni yapılandırma ile 36 ay vade imkanı gelecek.

Vergi indirimi fiyatlara yansıdı mı?

TÜİK ve TCMB'ye göre beyaz eşyada ve mobilyadaki vergi indirimi fiyatlara yansımadı. Tüketici örgütleri fiyat şikayetinin yoğun olmadığını belirtti.

2017'de gayrimenkule gelen vergi indirimleri!

2016'da başlatılan “yatırım ortamının iyileştirilmesi” projesi 2017'de devam ediyor. Yeni düzenlemeler, gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. İşte bu yıl sektöre gelen indirimler...

Vergisini düzenli ödeyene indirim!

TBMM Genel Kurulunda, mükelleflere vergi indirimi düzenlemesini de içeren "torba kanun teklifinin" birinci bölümü kabul edildi.

KDV ve ÖTV indirimi kimlere yarayacak?

Konutta, beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimine gidildi. KDV ve ÖTV'deki indirim sektörü hareketlendirdi. İndirimlerinin özellikle Arçelik, Vestel Beyaz Eşya, Emlak GYO, Torunlar GYO ve İş GYO gibi şirketlere olumlu yansıması bekleniyor.

Konutta KDV istisnası Meclis'ten geçti!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından onaylandı. Buna göre, vergi indirimi, ahilik sandığı kurulması, yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası yeniden düzenlendi.

Yüzde 5 vergi indiriminden nasıl yararlanılır?

Maliye Bakanı Naci Ağbal yüzde 5 vergi indiriminin son üç yılda 'tam uyumlu' olan mükelleflere sağlanacağını açıkladı. Ağbal uygulama için 1 milyon liralık parasal tavan konulacağını da belirtti.

Vergisini düzenli ödeyene indirim geliyor!

Maliye Bakanı Ağbal: "Hem vergisini zamanında ödeyen hem de geçmişe dönük vergisel yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdiğini tespit ettiğimiz mükelleflere bu (indirim) imkanı getireceğiz" dedi.

Öğrencilere vergi indirimi! İşte 9500 liranın altındaki bilgisayarlar

Öğrencilere 9.500 TL'ye kadar olan bilgisayar modellerinde 5.500 TL vergi indirimi sağlanacak. ÖTV'siz bilgisayar modelleri hangileri? Peki, vergisiz laptop fiyatları kaç lira? İşte vergi muafiyeti ile alınabilecek bilgisayarlar.

Vergi indirimiyle alınabilecek Android telefonlar hangileri? İşte o liste

Öğrencilere gelmesi beklenen vergi indirimi yürürlüğe girerse hangi telefonlar indirimli olarak alınabilecek? İşte alınabilecek vergisiz telefon fiyatları...

Şeker ve astım hastalığı olanlara erken emeklilik fırsatı doğdu!

İşini yapmaya engel sağlık sorunu olanlar vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabiliyor. Çalışan işçiler "meslek hastalığı", memurlar da "vazife malulü" olarak bu haktan yararlanıyor.

Öğrencilerin merakla beklediği vergi indirimi ne zaman gelecek? iPhone fiyatları kaç para olacak?

Cumhurbaşkanı'nın vaadi olan öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ile alakalı detaylar merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı'ndan ilk açıklama yapıldı. Peki iPhone fiyatları ne kadar olur? İşte detaylar...

Sigorta primi ödeyenlere müjde! Vergi indirimi alabilirsiniz!

Ücretli çalışanlar, kendileri ve aile fertleri için yaptırdıkları hayat sigortası ve sağlık sigortası primlerini ödediklerinde, vergi iadesi alma fırsatı yakalıyorlar. 

Sıfır arabada 300 bin TL’yi aşan vergi indirimi geldi! Hangi araç kaç para oldu? Hemen bakın sakın kaçırmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile sıfır araç fiyatlarında ÖTV düşüşü kararı alındı. Peki bu adım sonrası hangi aracın fiyatı ne kadar oldu?

Deprem bağışına vergi indirimi! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremşn ardından 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası öncesinde Gelir İdaresi önemli bir adım attı. Vatandaşın bağışlarına da vergi indirimi geliyor.

Borçlanma yapan EYT'liye vergi iadesi olacak

EYT'de flaş gelişme yaşandı. EYT'liler borçlanma primlerinin bir kısmını vergi indirimi ile geri alabiliyor. İşte tüm detaylar...

EYT mensupları dikkat! Borçlanma için ödediğiniz paranın bir kısmını geri alacaksınız!

Artık kendileriyle ilgili yasanın çıkması için gün sayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mensuplarına bir iyi haber daha geldi. EYT kapsamına girmek isteyenlerin, askerlik ve doğum borçlanması için ödedikleri paranın bir kısmını vergi indirimi yoluyla geri alabilecekleri duyuruldu. İşte detaylar…

Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Ayçiçek yağı fiyatları geçtiğimiz yıl yaşanan gelişmelerden dolayı fahiş artışlarla dikkat çekmişti. Ancak gümrük vergilerinin düşürülmesi sonrası sevindirici haber geldi. Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Faiz borçları ve ceza yiyenler dikkat! Resmen siliniyor

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, kanun teklifi ile ilgili olarak “KYK borçlarının faizlerini ve maske cezalarını sileceğiz. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 Temmuz 2023 tarihine kadar işverenler çalıştıkları kişilere elektrik/doğalgaz yardımı yaparlarsa vergi indirimi alabile

Doğalgaz ve elektrik desteği veren işverenlere vergi indirimi geliyor! Çalışana 1000 TL'ye varan destek! 

Çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteğine vergi muafiyeti, öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz olarak geri ödenmesi ve varlık yönetim şirketlerine devredilen 2 bin 500 Türk Lirası'na kadarki icra takibindeki borçların tasfiyesini de kapsayan ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi Meclis'te...

Fonunu 5 yıl sermaye olarak tutana vergi indirimi geliyor!

Şirketlere sermaye azaltımında avantaj veren bir hüküm torba yasaya eklendi. İşletmeler, beş sene boyunca sermayeye ilave edilen enflasyon farkları ve bununla birlikte özel fonların bünyede tutulması durumunda, sermaye azaltımını vergisiz gerçekleştirebilecekler.

vergi indirimi 2017 Haberi

vergi indirimi 2017

Beyaz eşya, mobilya ile konut sektörlerindeki vergi indirimleri bugün sona eriyor. Sektörlerde vergi indiriminin bitmesiyle mobilyadaki Katma Değer Vergisi (KDV) yeniden yüzde 8'den 18'e, beyaz eşyadaki özel tüketim vergisi (ÖTV) de sıfırdan yüzde 6,7'ye çıkacak.


150 metrekarenin üzerindeki konut teslimlerinde yüzde 8'e düşürülen KDV oranı da yüzde 18'e yükselmiş olacak. Mart ayındaki Bakanlar Kurulu kararıyla tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül'e kadar binde 15 olarak belirlenirken, bu oran ekim ayından itibaren eski haline dönecek. Beyaz eşyada ÖTV, mobilyada ise KDV indirimi sektördeki olumlu sonuçlar nedeniyle 30 Eylül'e uzatılmıştı.


Yeni...