24 / 04 / 2024

EYT mensupları dikkat! Borçlanma için ödediğiniz paranın bir kısmını geri alacaksınız!

EYT mensupları dikkat! Borçlanma için ödediğiniz paranın bir kısmını geri alacaksınız!

Artık kendileriyle ilgili yasanın çıkması için gün sayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mensuplarına bir iyi haber daha geldi. EYT kapsamına girmek isteyenlerin, askerlik ve doğum borçlanması için ödedikleri paranın bir kısmını vergi indirimi yoluyla geri alabilecekleri duyuruldu. İşte detaylar…



Emekli olabilmek için gerekli olan düzenlemesi kanunlaşması için artık gün sayan EYT mensuplarına bir iyi haber daha geldi. EYT kapsamında emekli olabilmek için askerlik ve doğum borçlanması yapan EYT’lilerin vergi iadesi yolu ile yatırdıkları paranın bir bölümünü geri alabilecekleri açıklandı.

EYT mensupları dikkat! Borçlanma için ödediğiniz paranın bir kısmını geri alacaksınız!

Yakında çıkacak yasayla emekli olmayı bekleyen 2.5 milyondan fazla kişi artık gün sayarken, çalışma süresi eksik olanlar ise bu işlemlerini tamamlamak için büyük çaba harcıyor.

EYT yasası ile emekli olmak isteyen isteyenler. doğum ve askerlik borçlanması için ödedikleri paranın bir kısmını vergi indirimi yoluyla geri alabilecek.

Habertürk'teki yazısında konuyla ilgili çok önemli bilgiler veren Ahmet Kıvanç, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında, işçi ve memurların hizmet borçlanması amacıyla SGK’ya yaptıkları prim ödemelerinin, vergi matrahından indirebildiğini hatırlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön