28 / 03 / 2024

vergi ödemesi atmden yapılır mı

vergi ödemesi atmden yapılır mı

Nilüferliler emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergi ödemelerini belediye hizmet binasına gelmeden internet üzerinden ve kentin çeşitli bölgelerine yerleştiren Nilüfer Belediyesi Ödeme Noktaları’ndan gerçekleştirebiliyor.

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün. Peki, MTV ek vergi ödemeleri nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...

Ek MTV ödemesi zorunlu mu? Ek MTV ödenmemesi halinde ne olur? EK MTV'de son dakika gelişmesi

Ek MTV üçüncü taksit ödemeleri 6 Eylül günü yapıldı. Araç sahipleri ödemelerini GİB üzerinden veya Vergi daireleri aracılığı ile yaparken, ödemelerini yapmayan bazı sürücüler ise ''Ek MTV ödemesi zorunlu mu? Ek MTV ödenmemesi halinde ne olur?'' sorularını araştırıyor. İşte EK MTV'de son dakika geliş

AB ve Apple arasında 14 Milyar Dolarlık Vergi Mücadelesi

AB rekabet düzenleyicileri, bir alt mahkemeyi geçersiz kılmak ve Apple'a İrlanda'ya ödenmemiş 13 milyar avroluk (14,3 milyar dolar) gibi rekor bir vergi ödemesi için Salı günü bloğun en yüksek mahkemesine başvurdu.

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma; belli zaman dilimlerinde, kişinin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içinde taksitler ile ödenme işlemidir. İşte bu konuya dair detaylar!

Son dakika… Depremzedelerin kart limitleri artırıldı!

Depremden zarar gören vatandaşlar için kredi, taksit, vergi ödemesi gibi farklı konularda kolaylıklar sağlayacaklar kararlar, birbiri ardına hayata geçiriliyor. Maaş ve destek ödemeleri bölgede yaşayan vatandaşlar için öne çekilirken, son karar BDDK’dan geldi.

Sakın kaçırmayın! Yarın MTV taksit ödemesi için son gün!  MTV ödenmezse cezası kaç TL?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 yılı ödemelerinin ilk taksit ödemeleri için yarın son gün. En düşük MTV ödemesi bu yıl 219 TL olurken,  araç tipine ve aracın yılına göre ödenecek vergi miktarı da değişiyor. Peki MTV ödemesi nereden yapılır? MTV  zamanında ödenmezse ne olur? İşte yanıtlar…

Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Bazı durumlarda vergi ödemesi yapılmıyor. Peki, hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Ocak!

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ödeme dönemi başladı. Motor silindir hacmine göre yeni yılda vergi ödemesi 1313 lira ile 1576 lira arasında değişecek...

Maliye’den ev satışı yapanlar için vergi broşürü!

Gelir İdaresi Başkanlığı, evini satacak vatandaşların hangi durumlarda vergi ödemesi yapıldığına ilişkin yeni broşür yayınladı. 

Emlak vergisi muafiyet koşulları neler? 

Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri başladı. Emekli olan ve ikamet edilen tek bir yazlık için vergi ödemesi yapılmıyor. 

Elon Musk milyarderler için vergi tasarısına tepki gösterdi!

Tesla CEO'su Elon Musk, ABD Kongresinde önerilen milyarderlerin daha fazla vergi ödemesi yönündeki tasarıya tepki gösterdi. 

Değer artış kazancı beyanname örneği 2021!

Değer artış kazancı ödeyenler, gayrimenkulünü beş sene içinde elden çıkaranlar oluyor. Vergi mükelleflerinin vergi ödemesi için ilk olarak beyanname vermeleri gerekiyor. İşte değer artış kazancı beyanname örneği 2021...

vergi ödemesi atmden yapılır mı Haberi

vergi ödemesi atmden yapılır mı


Nilüferliler son ödeme tarihi 30 Kasım olan emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergi ödemelerini artık daha kolay yapabiliyor. İsteyenler vergi ödemelerini Beşevler Karafatma Meydanı, CarrefourSA Avm, Nilüfer Belediyesi Halk Evi ve Ataevler Magazin Outlet önünde bulunan Nilüfer Belediyesi Ödeme Noktaları’ndan nakit veya kredi kartıyla ödeyebiliyor. Vatandaşlar Nilüfer Belediyesi’nin www.e-islem.net internet sitesi üzerinden de vergi borcu sorgulama ve kredi kartıyla ödeme işlemlerini gerçekleştirilebiliyor.

Öte yandan Nilüfer Belediyesi veznesinden ödemelerin yapılabilmesi için de Nilüfer Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü 21-22 Kasım ve 28-29 Kasım tarihlerinde hafta sonu vatandaşlara hizmet verecek. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ne gelerek vergi ödemesi yapmak isteyenler için vezneler belirtilen tarihler arasında cumartesi ve pazar günleri sabah saat 09:00’dan 16:00’a kadar açık olacak.



Nilüfer...