25 / 04 / 2024

Vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi

Vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi

Gelir Vergisi Genel Tebliği bugün Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Tebliğ ile vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirleniyor...

Vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim!

Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 4 maddesi kabul edildi. Buna göre vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim yapılabiliyor.

ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün para gibi vergiye konu olmaması için çalışma başlatıldı!

YouTuber Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün nakit gibi vergiye konu olmaması için çalışması başlatıldığını belirtti.

Vergi dairelerinin yükü azalacak! Dijital vergi dairesi devreye giriyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm vergisel işlemlerin elektronik ortamda tek çatı altında birleştirilerek mükelleflere sunulacağı dijital vergi dairesini devreye sokacaklarını söyledi.

Android 14 / MIUI 15 güncellemesiyle şanslı Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri belli oldu! Güncelleme yolda, geliyor!

Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri için beklenen Android 14 güncellemesi yakında çıkıyor. MIUI 15'in Aralık 2023'te kullanıcılarla buluşması planlanıyor. Xiaomi, şu anda beta testlerini sürdürerek yeni sürümü uyumlu modellere sunmaya hazırlanıyor.

Otomobil alımı düştü tercih iki tekerlek oldu! Kimsenin tahmin edemediği rakamlara ulaştı!

Otomobilde düşen alım gücü, kura ve vergiye endeksli fiyatlar ve artan enflasyon hem ikinci ele hem de motosiklete olan talebi yükseltti.

Yaşlılar için yeni uygulamalar kapıda! Yaşlı uyumlu konutlar ve tüm yaşlıları kapsayan destekler için sinyal verildi! 

TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, hazırladığı taslak raporda, yaşlıların ihtiyacı ile ilgili tespit ve öneriler paylaşıldı.Yaşlı uyumlu konutlar ve tüm yaşlıları kapsayan destekler için sinyal verildi! 

106 bin mükellef riskli kabul edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki veri analitiği çalışmaları kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren mükelleflere yönelik yapılan son incelemede, 372 bin 592 mükelleften 106 bin 821'i belirlenen maddelerin ihlali nedeniyle riskli bulundu.

Devlete 5 ayda 1 milyar liralık zarar

Sahte fatura düzenleyen ve 1 milyar liralık kamu zararına neden olan 39 bayi ve bu bayilerden sahte fatura kullanan mükelleflere Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi'nce operasyon yapıldı.

Türk Telekom'dan çığır açan yenilik eSIM! işte eSIM uyumlu akıllı telefonlar listesi

eSIM ile atağa kalkan Türk Telekom, mobil dünyada çığır açan bu yeniliğini onu destekleyen ve son çıkan tüm akıllı cep telefonlarında kullanıma sunuyor.  Yüzde yüz yerli teknolojiyle üretilen eSIM hizmetinden numaralarınızı değiştirmeden ve ek ücret ödemeden yararlanabilirsiniz.

Varlık barışından yararlanma süresi 30 Haziran'da sona eriyor!

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Emre Özerçen, mükelleflere herhangi bir mali yükümlülük getirmeden işletmelerinin mali yapısını düzenleme imkanı sağlayan varlık barışı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte o açıklamalar...

Gelir İdaresi Başkanlığın’dan son uyarı geldi. Tarih belli oldu

Gelir İdaresi Başkanlığın’dan yapılan açıklamaya göre 2022 yılı Ocak-Şubat-Mart ayı için gerekli gelir beyannamesi ve bu beyannameler ışığında ödenmesi gereken vergiler için son işlem tarihi 20 Mayıs tarihine uzatıldı. Mükelleflere son çağrı Gelir İdaresi'nin internet sitesinden yapıldı.

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Emlak ve değerli konut vergisinde yüzde 5 indirim geçerli mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde yüzde 5 uyumlu mükellef indiriminin kapsamını kaleme aldı. 'Uyumlu mükellef değişikliği tamam ama yetmez' başlıklı yazısı...

Vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi Haberi

Vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi

301 seri nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.  Tebliğ 1/1/2018 tarihinden itibaren verilmesi gereken yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannamelerinde uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girdi. 

Tebliğin amacı, Gelir Vergisi Kanununun yeniden düzenlenen mülga mükerrer 121 inci maddesinde yer alan vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlemek oluyor. 

TEBLİĞ

Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

(SERİ NO: 301)

1. Amaç ve kapsam

Bu Tebliğin amacı, 8/3/2017 tarihli ve 30001 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 23/2/2017 tarihli ve 6824 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 4 üncü maddesi ile 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun yeniden düzenlenen mülga mükerrer 121 inci maddesinde yer alan vergiye uyumlu...