19 / 04 / 2024

Vital Kamerhe mahkeme

Vital Kamerhe mahkeme

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'nin Özel Kalem Müdürü Vital Kamerhe'nin yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davada 20 yıl hapis cezası aldığı açıklandı.

Vital Kamerhe, sosyal konut projesinin finansmanını zimmetine geçirme suçuyla hakim karşısında!

KDC Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'nin özel kalem müdürü Vital Kamerhe bir sosyal konut projesinin finansmanını zimmetine geçirme suçuyla hakim karşısına çıktı...

Vital Kamerhe, bir konut projesi finansmanını zimmetine geçirme suçuyla yargılanıyor!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi’nin özel kalemi Vital Kamerhe, bir sosyal konut projesinin ve güvenlik güçleri için planlanan bir projenin finansmanını zimmetine geçirme suçlamasıyla hakim karşışına çıktı...

Vital Kamerhe, bir konut projesine ait finansmanı zimmetine geçirmekle suçlanıyor!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi’nin özel kalemi Vital Kamerhe, bir sosyal konut projesinin ve güvenlik güçleri için planlanan bir projenin finansmanını zimmete geçirmekle suçlanıyor...

Kira uyarlama davasında kriterler neler? Mahkeme 4 bin TL'lik kirayı 18 bin TL'ye yükseltti!

Ev sahipleri, evlerinin rayiç bedelinin belirlenmesi için mahkeme yoluna başvuruyor ve kira uyarlama davalarında bu nedenle artış yaşanıyor. Peki kira uyarlama davalarında mahkemelerin kriterleri neler? İşte ayrıntılar...

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Mahkeme kararı ile evden çıkarılan kiracı, 2 kızıyla sokakta kaldı!

Antalya'da iki kızıyla bir binanın giriş katında 7 yıldır ikamet eden Edip Ayhan, mahkeme kararıyla evden çıkarılınca sokakta kaldı.

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?

İzmir'de yükseklikleri ile dikkat çeken gökdelenler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Mahkeme, bu gökdelenlerin yüksekliğini hukuka aykırı buldu.

Başvurusu reddedilen depremzede mahkeme kararı ile konut hakkı kazandı!

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de yaşanan depremlerin ardından evi hasar alan fakat ilana zamanında başvurmadığı gerekçesiyle başvurusu onaylanmaya depremzedeyi, mahkeme haklı buldu.

Mashattan için yıkım kararı gelebilir: Mahkeme yapı denetim ve iskân belgelerini iptal etti! 

Maslak'ta yıllar önce yapılan 10 blok ve 2 bin 200 konuttan oluşan Mashattan adlı sitenin yapı denetim ve iskan belgeleri sahte iskan alındığı belirtilerek, Mahkeme tarafından iptal edildi. 

Yalova Merkez'de Mahkeme Kararıyla Satılık 10.215 m² Tarla!

Mahkeme kararıyla satışa çıkarılan tarla Yalova Merkez'de! Mahkeme tarafından verilen kararla, Yalova Merkez'de bulunan 10.215 m² büyüklüğündeki tarla satışa sunuldu.

22 kuruş yüzünden kiracıyı tahliye ettiler! Şok mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı! Kiracılar için uyarı

Sadece 22 kuruş eksik ödeme yüzünden tahliye edildi! Kiracıya şaşırtan mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı. Kiracıları tedirgin eden bu olay, kiracı haklarına dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Detaylar haberimizde!..

Mahkeme kararını verdi! Özel okullardaki fahiş zamma dur denildi! Kayıt zorunluluğu geldi!

Özel okul ücretlerinde yüzde 65'i geçen artış oranıyla ilgili emsal karar çıktı. Mahkeme kararını verdi! Özel okullardaki fahiş zamma dur denildi! 

Kredi kart sahiplerine müjdeli haber! Yüksek mahkeme öyle bir karar verdi ki, herkes yararlanacak!

Yıllardır yılan hikayesine dönen kredi kart aidatlarının iadesi konusunda bu defa çok önemli bir gelişme yaşandı. Davaya bakan yüksek mahkeme kart sahipleri lehine karar verdi. Kart aidatınızı almak için ne yapacaksınız? Hemen bakın!

Wings Ankara projesinde tapu sahiplerine mahkeme şoku!

Mahkeme Ankara'da THK Üniversitesi arazi üzerinde inşa edilen Wings Ankara projesinde 242 ev ve iş yeri sahibinin tapuları sahiplerinden alınarak THK'ya geçirildi.

Mahkeme Ümraniye'deki Limonlu Bahçe projesinin imar planlarını iptal etti

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın şirketi Ak Yapı'nın İstanbul Ümraniye'de yapımı süren Limonlu Bahçe Konaklarıyla ilgili açılan imar planlarıyla ilgili davada mahkeme imar planlarını iptal etti.

Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Ev sahipleri ve kiracıların arası her zaman günlük gülistanlık olmamaktadır. Peki büyük kavgalar meydana gelirse, “Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?” İşte detaylar!

Vital Kamerhe mahkeme Haberi

Vital Kamerhe mahkeme

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'nin Özel Kalem Müdürü Vital Kamerhe'nin yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davada 20 yıl hapis cezası aldığı açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; RTNC kanalında canlı yayımlanan ve 5 saat süren mahkemede bütün talimatları Cumhurbaşkanı'ndan aldığını ileri süren Kamerhe’nin beraat talebi onaylanmadı. 

Kinşasa Yüksek Mahkemesi, 50,9 milyon doları zimmetine geçirdiği suçlamasıyla yargılanan Vital Kamerhe’nin 20 yıl kamu hizmetinde çalışmasına ve 10 yıl siyasi faaliyetlerden men edilmesine hükmetti.

KDC’de zorunlu kamu hizmeti cezası uygulanamadığı için Kamerhe’nin 20 yıl hapis cezası aldığı açıklandı.

Kamerhe’nin ortağı olmakla suçlanan ve 25 yıldır KDC'de yaşayan Lübnanlı girişimci Samih Jammal’in ise sınır dışı edilmesi kararı verildi.

Eski Ulusal Meclis Başkanı da olan 61 yaşındaki Kamerhe ile Jammal'ın, Mart 2019-Ocak 2020 döneminde bir sosyal konut projesi...