25 / 04 / 2024

Vital Kamerhe, bir konut projesi finansmanını zimmetine geçirme suçuyla yargılanıyor!

Vital Kamerhe, bir konut projesi finansmanını zimmetine geçirme suçuyla yargılanıyor!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi’nin özel kalemi Vital Kamerhe, bir sosyal konut projesinin ve güvenlik güçleri için planlanan bir projenin finansmanını zimmetine geçirme suçlamasıyla hakim karşışına çıktı...



Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'nin özel kalem müdürü Vital Kamerhe'nin yolsuzluk suçlamasıyla hakim karşısına çıktığı açıklandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tshisekedi'nin özel kalemi ve sağ kolu Kamerhe, 50,9 milyon doları zimmetine geçirme suçlamasıyla yargılandığı davada başkent Kinşasa'daki Yüksek Mahkemede hakim karşısına çıktı.

Kamerhe, duruşmaya, ortağı olmakla suçlanan ve 25 yıldır KDC'de yaşayan Lübnanlı girişimci Samih Jammal ile gitti.

İki saat süren duruşmada beraat talebi reddedilen Kamerhe'nin, 25 Mayıs'ta tekrar hakim karşısına çıkmasına karar verildi. 

Aynı zamanda eski Ulusal Meclis Başkanı da olan 61 yaşındaki Kamerhe ve Jammal'ın, Mart 2019-Ocak 2020 arasında bir sosyal konut projesinin ve güvenlik güçleri için planlanan bir projenin finansmanını zimmetlerine geçirdikleri iddia ediliyor. Suçlamaları kabul etmeyen Kamerhe, önüne gelen tüm sözleşmeleri eski hükümetten devraldığını ifade ediyor. 

Vital Kamerhe, bir konut projesine ait finansmanı zimmetine geçirmekle suçlanıyor!


Geri Dön