20 / 04 / 2024

Volumetrik modüler yapı nedir

Volumetrik modüler yapı nedir

Modüler inşaatın türleri arasında yer alan volumetrik modüler yapı, yeni trend haline geldi.

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

Fabrikadan halka konut satışı başlıyor! 4 ayda apartman yapılabiliyor!

Son dönemlerdeki fahiş fiyat artışları ev sahibi olmayı her geçen gün zorlaştırırken, deprem kaygısı da tüketicileri farklı çözümlere yönlendirmek için düğmeye bastı. Bu çözümlerden bir tanesi de arsa üzerine yapılan modüler çelik yapılar...

Bilgiçler Yapı AKTİM Çarşı lansman için gün sayıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bilgiçler Yapı, 2023 yılını 3 milyar 100 milyon TL’lik yeni projesi AKTİM Çarşı - Ofis projesinin temel atma hazırlıklarıyla tamamladı.

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa AKTİM Çarşı-Ofis'i için düğmeye bastı! 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'daki, yeni ticari gayrimenkul projeleri olan AKTİM Çarşı-Ofis'in temelini atmaya hazırlandıklarını bildirdi. 

Modulus Modüler Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Modulus Modüler Yapı Anonim Şirketi Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Bülent Aydın tarafından kuruldu.

Sg Prefabrik Modüler Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sg Prefabrik Modüler Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Kaya tarafından kuruldu.

Steelart Modüler Bina İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Steelart Modüler Bina İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Bilgiçler Yapı'dan Bayrampaşa'ya ofis ve ticari ünitelerden oluşan yeni proje! Yakında ön satışta!

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'da 3,1 milyar liralık yatırımla ofis ve ticari ünitelerden oluşan yeni bir projeye imza atacak. İşte ayrıntılar...

Deniz Modüler Prefabrik Ve Hafif Çelik Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Modüler Prefabrik Ve Hafif Çelik Limited Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Coşkun tarafından kuruldu.

Türkiye’nin ilk Tiny House Fuarı 3-5 Şubat'ta İstanbul'da!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonucunda modüler yapılara ilgi arttı. Bu kapsamda 3-5 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ilk defa gerçekleştirilecek " Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım - Dekorasyon Fuarı sektörün buluşma noktası olacak.

Modüler prefabrik yapı sektörü 2022'den umutlu!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Pazarlama modüler sektörüne ilişkin 2022 beklentilerini açıkladı.

Öz İşler Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz İşler Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi Bağcılar’da  100 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem İşler tarafından kuruldu.

Volumetrik modüler yapı nedir Haberi

Volumetrik modüler yapı nedir

Modüler inşaatın türleri arasındaki volumetrik modüler yapı, yeni trend haline geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat AŞ konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, volumetrik modüler yapı hacimsel modüllerin saha dışarısında bir fabrika ortamında üretilmesi daha sonra ise ana yapıyı hayata geçirmek için modüllerin bir araya getirilmesi ile oluşuyor.

Hacimsel modüler inşaat şeklinde isimlendirilen volumetrik yapılar, modüler inşaatın farklı bir türü şeklinde ön plana çıkıyorken, tüm volumetrik yapılar, üretim olarak bakıldığında modüler yapılar olup, tüm modüler yapılar ise volumetrik olmuyor.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen volumetrik inşaat ve modüler inşaat arasında bazı farklar mevcut. Genel perspektifte, farklı kullanım hedefleri ve sektörel talepler olsa bile, modüler yapı türleri benzer üretim teknolojisi ve inşaat süreçlerinden geçmiş oluyor....