26 / 04 / 2024

yabancı işadamları türkiye yatırım

yabancı işadamları türkiye yatırım

Uluslararası bir çok yatırımcı gelecek yıl Türkiye'ye yatırım yapmak istiyor...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de tam gaz olacak!

Türkiye'de geçtiğimiz sene yabancılara 67 bin 490 konut satıldığı belirlendi. Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de sürecek!

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Son dönemlerde arsalara olan talep patladı. Milyonlarca kişi arsa yatırımı için uygun illeri ve uygun fiyatlı arsaları araştırıyor. İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri..

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.

iPhone 13 Pro almak için Türkiye'de kaç gün çalışmak gerekiyor? İşte iPhone 13 Pro 14 Nisan fiyat listesi...

Apple'ın en sevilen ve en yeni akıllı telefonu iPhone 13 Pro (128 GB) satın almak için Türkiye'de, Amerika'da, İngiltere'de, Kanada'da ve Norveç'te kaç gün çalışmak gerekiyor? İşte iPhone 13 Pro 14 Nisan fiyat listesi ve asgari ücret oranları...

Ruslar konut alımı için Türkiye’ye yöneliyor!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması Türkiye'de yabancıya konut satışını da etkiledi. Peki Ruslar ne tür konutları tercih ediyor? Konut satış rakamları ne oldu? İşte merak edilen detaylar...

Citroen Ami’nin fiyatı ne kadar? İşte Türkiye'nin en ucuz sıfır otomobili...

Citroen Ami için şoke eden bir gelişme yaşandı. 2020’de tanıtılan iki kişilik mini elektrikli araç Citroen Ami’nin Mart 2022’de Türkiye’de satışa sunulması bekleniyordu. Türkiye’ye daha geç geleceği öğrenilen Ami için Citroen’den sürpriz bir hamle geldi…

yabancı işadamları türkiye yatırım Haberi

yabancı işadamları türkiye yatırım
Türkiye'nin büyüme potansiyelinin farkında olan yabancı yatırımcılar, Türkiye'ye yatırım için gelmeye hazırlanıyor. En çok nükleer enerji, otoyol, hızlı tren, demiryolu ve liman gibi alanlarda fırsat arayan yabancı yatırımcılar, gelecek yıl Türkiye'ye yatırım yapmayı...