19 / 04 / 2024

yabancı uyruklu doktorlar türkiye

yabancı uyruklu doktorlar türkiye

Yabancı uyruklu hekimler meslektaşlarıyla aynı iş yükünü paylaşmalarına rağmen maaşları asgari ücretten düşük. Yabancı uyruklu doktorlar, kiralara karşı tepkili.

Uzmanlar uyardı: Kabına sığmayan İstanbul çöküşe doğru gidiyor, tersine göç rakamı çok düşük!

Mega kent İstanbul'dan son bir senede 148 bin 978 yabancı uyruklu, 252 bin 27 Türk vatandaşı göç ederken, kent nüfusu ilk defa tersine göç ile 400 bin kişi azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 400 binlik göç rakamının çok düşük olduğunu söyledi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Konut ve devre mülk ilanları üzerinden ev sahiplerine ulaşan dolandırıcılardan yabancı yatırımcı tuzağı!

Eskişehir merkezli 11 ilde, kendilerini kurumsal firma çalışanı olarak tanıtan 34 kişiyi, 'devre mülklerini Arap ve Katarlı yabancı uyruklu kişilere yüksek fiyatlara satma' vaadiyle dolandıran 12'si tutuklu 48 şüpheli hakkında dava açıldı. 

Gayrimenkulünü kiraya verecekler dikkat! Dövizle kiralama yapılabilir mi? Tek tek açıklandı, cezası var!

Dövizle gayrimenkul kiralama işlemlerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki dövizle kiralama yapılabilir mi? Yabancı uyruklu kişilerle kiralama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Kira fiyatları yabancıların bile cebini yakmaya başladı!

Türkiye'de artan kira fiyatlarından yabancı uyruklu vatandaşlarda şikayetçi olmaya başladı. Yaz sezonunun başlamasıyla beraber uzun süreli eşyalı ev kiralayan yabancılar bile artışlardan rahatsızlık olduğunu belirtti.  

Ayrıntılar netleşti! Sözleşmeliden kadroya geçiş düzenlemesinde 'yabancı uyruklu' detayı dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısının ardından açıkladığı kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin düzenleme ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından açıklama geldi. Düzenlemede 'yabancı uyruklu' ayrıntısı dikkat çekti.

Ucuz ayçiçek yağı akını başladı! Bidon bidon alıp eve koşuyorlar!

Türk Lirası ulusal bazda değer kaybına devam ederken yabancı uyruklu vatandaşlar durumu fırsata çevirdi. Gürcüler, Türk Lirası, Gürcistan larisi karşısında değer kaybedince alışveriş için akın etmeye başladı.

Yabancıya konut satışı yeniden TBMM'de! 2 yıl durdurulsun teklifi!

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu yabancı uyruklu kişilere konut satışının iki sene durdurulması amacıyla Meclis'e kanun teklifi sundu. 

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar TBMM'de!

2015 ile 2021 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişilere ilişkin soru önergesi sunuldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

Gül İnşaat'a 20 milyon TL'lik haciz!

İstanbul Beylikdüzü'nde bir toprak sahibi, Gül İnşaat'ın 40 kadar konutu kendisinden habersiz yabancı uyruklu kişilere sattığını iddia etti ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. İcra Dairesi, arsa sahiplerini haklı gördü ve Gül İnşaat'a 20 milyon TL'lik icra gönderdi.

Fırsatçılar kiralık ev arayan aileyi evsiz bıraktı!

Sultangazi'de kiralık ev aradıkları esnada dolandırıldıklarını öne süren yabancı uyruklu 7 kişilik aile bir haftadır sokakta yaşıyor. 

yabancı uyruklu doktorlar türkiye Haberi

yabancı uyruklu doktorlar türkiye

Yabancı uyruklu hekimler pandemi döneminde en çok zorluk çekenlerden oldu. Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) kendilerine ayrılmış kontenjanları tercih ederek ülkede eğitim alıp aynı zamanda asistan hekim olarak çalışabilen yabancı uyruklu doktorlar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan izin alarak yine özel hastanelerde hizmet sunabiliyor. BirGün’den Meral Danyıldız’ın haberine göre; meslektaşlarıyla aynı iş yükünü paylaşmalarına rağmen yabancı uyruklu hekimlerin net maaşları asgari ücretten düşük. Sayıları 4 bini geçkin olan yabancı uyruklu doktorlar, kiralara karşı da tepkili.  

‘Net maaşım 2 bin 100 lira, beş nöbet tutuyorum’

2011’de Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelen Dr. Elmin İmanov, net maaşının zamlanarak bu ay 2 bin 100 lira olduğuna dikkat çekti. Onun dışında yaptıkları ek mesailerle geçindiklerini belirten İmanov, “Ben şu anda beş nöbet tutuyorum. 2...