19 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılara arsa tahsisi mi yapılacak

Yabancı yatırımcılara arsa tahsisi mi yapılacak

Darbe girişimi nedeniyle geciken yerli ve yabancı yatırımcılara teşvik paketi güncellendi. Yakında açıklanacak olan yeni pakete göre yatırım yapana arsa tahsisinden vergide kolaylık ve kredi imkanına kadar birçok konuda destek sağlanacak.

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.

Green Life, yatırımcılara 1 yılda yüzde 300 kazandırdı!

22 senedir arsa alım satımında faaliyetlerine başarıyla devam eden Greenlife, yatırımcılara getiri potansiyeli yüksek bölgelerde kazanç sağlıyor. 

Bakan Nureddin Nebati'den yabancı yatırımcılara flaş çağrı!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 6'ncı Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yabancı yatırımcılara çağrıda bulundu.

OSB'lerde yatırımcılara emlak vergisi muafiyeti ve indirimli arsa tahsisi fırsatı!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin (OSB) yatırım teşvik avantajları ve bürokrasiden uzak "tek durak ofis" hizmeti anlayışıyla yatırımcılara önemli imkanlar sunduğunu vurguladı. 

V Orman lansman öncesi Körfezli yatırımcılara tanıtıldı!

Dubai Cityscape fuarına katılan İsra Holding, V Orman’ı lansman öncesi Körfezli yatırımcılara tanıttı. Yabancı alıcılar V Orman’a büyük ilgi gösterdi...

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'de nereleri tercih ediyor? 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya Türkiye'deki konut satışları hakkında bilgi verdi.Bu yıl yabancılara ne kadar konut satılmış? Yabancı yatırımcılar en çok nereleri tercih ediyor?

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor!

Yeni açıklanan konut satışı verilerine göre yerli yatırımcılara yapılan konut satışı azalırken yabancı yatırımcılara yapılan satışlar arttı. KDV muafiyeti ve 250 bin dolarlık satış karşılığı verilen vatandaşlık hakkı yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya yönlendiriyor.

Ondörtüç Pendik yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtılacak!

İnsay Yapı ''Ondörtüç Pendik'' projesini 13. Gayrimenkul Fuarı'nda görücüye çıkaracak. Proje yerli ve yabancı yatırımcıların beğenisine sunulacak.

Kayseri Büyükşehir'den yatırımcılara arsa fırsatı!

​Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 5 Aralık Çarşamba günü yapacağı ihalelerle yatırımcılara önemli fırsatlar sunmaya devam ediyor.

Univa Öğrenci Evi Kampüsleri yabancı yatırımcılara satıldı!

Erkanlı Holding'in Asset Campus ortaklığıyla hayata geçirdiği “Univa Öğrenci Evi Kampüsleri” projesi yabancı yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Sakarya’daki öğrenci evi projesine Ürdün'den yoğun talep geldi.

Yabancı yatırımcılara arsa tahsisi mi yapılacak Haberi

Yabancı yatırımcılara arsa tahsisi mi yapılacak

Yatırımcıların önüne serilecek turkuaz halının ayrıntıları belli oluyor. Hükümetin 18 Temmuz Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nda son şeklini vermeyi planladığı ancak 15 Temmuz’daki darbe girişimi nedeniyle açıklanması geciken yeni teşvik paketi ‘güncellenerek’ yakında açıklanacak. Alınan bilgiye göre hem yerli hem de yabancı yatırımcıyı destekleyecek yeni teşvik paketinde firmalara kapsamlı destekler sağlanacak. Cazibe merkezlerini de destekleyecek olan yeni teşviklerde buralarda sağlanacak yeni istihdamda çalışanların elde ettiği gelirlerden yüzde 8 oranında vergi istisnası üzerinde duruluyor.


YER TAHSİSİ VE KREDİ


Edinilen bilgilere göre firmalara danışmanlık hizmeti, yatırım yeri tahsisi, anahtar teslim fabrika binası yapılması gibi imkanlar sağlanacak. Finansman sorununu çözmek amacıyla yatırım kredisi ve işletme kredisi kullandırılacak. Henüz son şekli verilmeyen istihdam ve yatırımları artıracak paket ile yatırım miktarı ve sektörüne göre 10 yıllık Kurumlar...