19 / 04 / 2024

yabancıların avm yatırımları

yabancıların avm yatırımları

Serpil Yılmaz Habertürk Gazetesi ' ndeki bugünki köşesinde yabancı yatırımcıların Türkiye ' de ve İstanbul'da yaptıkları gayrimenkul yatırımlarını değerlendirdi. Rockefeller Grubu, Türkiye'de ticari gayrimenkul yatırımlarıyla ilgileniyor...

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dilek Cengiz, Uğur Cengiz ve Zeynep Cengiz Şekeralp ortaklığında kuruldu.

Vatandaşların borsaya yatırımları zirveye ulaştı!

Borsaya yatırımcı hücumu devam ederken vatandaşların finansal varlıkları arasında hisse senedinin payı da tarihinde ilk kez yüzde 14,5’e yükseldi. Yatırımcıların yoğun ilgisi ile sadece hazirandan bu yana hisse senedinin payı 4 puan arttı.

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dilek Cengiz, Uğur Cengiz ve Zeynep Cengiz Şekeralp ortaklığında kuruldu.

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Zeki Tuğrul tarafından kuruldu.

Bch Gayrimenkul İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Bch Gayrimenkul İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Cemal Güneş ve Bilal Güneş ortaklığında kuruldu.

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ocak-mayıs döneminde yabancıların konut yatırımında Ruslar yüzde 4,4'lük artışla öndeliğini devam ettirirken, Suudi Arabistan ise yükselişi sürdürerek 11'inci sıraya yükseldi.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Som Uluslararası İnşaat Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Som Uluslararası İnşaat Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Faruk Gökmen tarafından kuruldu.

Rams Proje Gayrimenkul İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Rams Proje Gayrimenkul İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Ümraniye'de Ramın Rzayev tarafından kuruldu.

Anser Partners Mimarlık Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

Anser Partners Mimarlık Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Beykoz'da Nilüfer Lafiş ve Anastasiia Sergici ortaklığında kuruldu.

Scc Gayrimenkul Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Scc Gayrimenkul Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta Salih Can Yıldırım tarafından kuruldu.

Mzk Maden Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Mzk Maden Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Ataşehir'de Onur Kırk tarafından kuruldu.

yabancıların avm yatırımları Haberi

yabancıların avm yatırımları


Serpil Yılmaz Habertürk Gazetesi 'ndeki bugünki köşesinde yabancı yatırımcıların Türkiye' de ve İstanbul'da yaptıkları gayrimenkul yatırımlarını değerlendirdi.


Dünyada para hareketinin gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere kaymasından Türkiye'nin ne ölçüde etkilendiği ve yeni dönemin ekonomik modellemesinin yapılıp yapılmadığı yaygın olarak tartışılıyor. 


Dünyanın en büyük gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman&VVakefield Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, yabancı yatırımcılar açısından bu sorunun yanıtını veriyor: "Cushman&VVakefield'in Amerika'daki müşterilerinden Rockefeller Grubu, Türkiye'de ticari gayrimenkul yatırımlarıyla ilgileniyor. 


Türkiye'de 1000 kişiye 120-125 metrekare ticari alan düşerken, gelişmiş ülkelerde bu oran 240 metrekareye çıkıyor. Türkiye'de ticari gayrimenkule yatırım yapmak bu açıdan cazip görünüyor. Ancak kira getirileri ile yatırım oranları arasında yapılan değerlemelere göre Türkiye'de fiyatları yüksek buluyorlar. Kiraların artıp satış değerlerinin düştüğü noktada, yabancı sermaye alıma geçecek." Rockefeller'in Türkiye'de gayrimenkule yatırım...