25 / 04 / 2024

yabancıya oturma izni

yabancıya oturma izni

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, " Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

Yabancıya oturma izni konut satışlarını artıracak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, yabancı yatırımcılara oturma izni verilmesiyle geçen yıl konut satışından elde edilen 5 milyar doların, ilk etapta 10 milyar dolara çıkabileceğini söyledi.

Yabancıya oturma izni sektörde heyecan yarattı!

Türkiye ekonomisinin canlanmasına katkıda bulunmak için verilecek yabancıya oturma izni sektörde heyecan yarattı. Sektör temsilcileri düzenlemeyle Türkiye'ye 200 milyar doların girebileceğini düşünüyor.

Yabancıya oturma izni konut satışlarını artıracak!

Kuveyt merkezli Mresco CEO'su Oya Zingal Dural, yabancılara satış konusunda getirilecek uzun süreli oturma izni ile konut satışında 5 milyar doları bulan gelirin 10 milyar dolar üzerine çıkabileceğini kaydetti.

Yabancılar için oturma izni 2 yıldan fazla olmalı!

Yalın Evler 'de yüzde 10 kadar yabancı satışı olduğunu söyleyen Mustafa Keleşoğlu yabancılar için oturma izninin 2 yıldan fazla olması gerektiğini söyledi

Ev alan yabancıya verilen oturma izni 1,5 yıla çıkabilir!

Türkiye'den ev almak isteyen yabancıların en önemli sorunlarından biri olan oturum izni sorunu çözülüyor

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

Yabancıya konut satışında bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu dağıtmalıyız!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancıya konut satışında, İstanbul genelinde bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu sektörümüz adına Avrupa Yakası’na doğru dağıtmamızın faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi...

Yabancıya yapılan konut satışları 9 ayda yüzde 58,5 arttı!

2018 yılının ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yabancıya yapılan konut satışları yüzde 58,5 arttı...

Murat Kurum: Yabancıya 5 bin 600 konut satışı gerçekleştirdik! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Daha önce 1 milyon dolar olan yabancıya mülk edinme yasasındaki bedeli, 250 bin dolara düşürdük. Bunun semeresini de eylül ayında net bir şekilde aldık. Geçen seneki eylül ayına oranla yüzde 151 artışla yaklaşık 5 bin 600 satış gerçekleştirdik" dedi..

Yabancıya konut satışında vatandaşlık işlemlerine dikkat!

250 bin dolarlık gayrimenkul satın alan yabancılar tapu kayıtlarına üç yıl satılmama şerhi koyularak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilecek. Peki, yabancıya konut satışı vatandaşlık işlemlerinde nelere dikkat edilmeli?

Karadağ'da ev alana oturma izni!

Avrupa’nın en genç devleti olan Karadağ'da ev alan oturma izni veriliyor. Avrupa Birliği’ne girme hakkı vaat eden ülkeye Türkler yoğun ilgi gösteriyor.

İran'da 250 bin dolarlık yatırıma 5 yıl oturma izni!

İran'da 250 bin dolar yatırım yapan yabancı uyruklu vatandaşlara 5 yıllık oturma izni veriliyor. Yeni alınan kararla, İran'a dış yatırımcıların gelmesi hedefleniyor.

Yabancıya konut satışında hedef 10 milyar dolar!

Türkiye genelinde yabancıya yapılan konut satışı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 129,6 artarak 3 bin 866 oldu. Vatandaşlık limitinin de düşürülmesi ile birlikte yabancılara yıllık 10 milyar dolarlık satış yapılması bekleniyor...

Yabancıya 1 yılda 50 bin konut satabiliriz!

Vatandaşlık sınırının 250 bin dolara indirilmesi gayrimenkul sektörüne de yeni bir ivme kazandırdı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım bir yılda yabancıya 50 bin konut satıp, ülkeye 10 milyar dolarlık girdi sağlanabileceğini belirtti. 

Yabancıya 250 bin dolarlık ev satarak 100 milyar dolar toplayabiliriz!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören gayrimenkul ve inşaat sektörüyle ilgili iki önemli konu olan "yabancıya mülk satışı ile vatandaşlık" ve "imar barışının ilk dönem sonuçlarını" değerlendirdi.

Yabancıya satışta önümüzde daha çok yol var!

Yabancılara Türk vatandaşlığına geçme bedelinin düşürülmesini değerlendiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kabadayı, "Yabancılara satıştan elde edilen gelirin de 4,6 milyar dolardan bu yıl 6-7 milyar dolara çıkacağını düşünüyorum. Yabancıya satışta önümüzde daha çok yol var. " dedi...

2018 yılı konutta yabancıya satış yılı olacak!

Konut satış istatistiklerini ve yabancıya konut alımında vatandaşlık kararını yorumlayan Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş, "2018 yılı konutta yabancıya satış yılı olacak." dedi..

Yabancıya konut satışta Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Yabancıya konut satışta Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık, 3-5 yılda 15 milyar dolara çıkarırız" dedi...

yabancıya oturma izni Haberi

yabancıya oturma izni

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, " Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

1) Türkiye'de yabancılara yönelik gayrimenkul satışlarında yeni düzenleme yapılması şart. Bu düzenlemeler yapılmazsa zaten karaya oturmuş olan gemi daha fazla karaya girer. Hasar ağır olur.

2) Gelişmiş ülkelerin ne yaptığına bakarsak konuyu daha iyi anlarız. 250 bin dolara vatandaşlık veren gelişmiş ülke olmadığı gibi gelişmemiş ya da gelişmekte olan ülke de yok.

3) Vatandaşlık özellikle Türkiye için kutsal bir kavram olmalı. Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılara oturum izni verilmeli. Yapılan yatırıma ve gerçekleşen alıma bağlı olarak oturum izni 3, 5 ve 10 yıl ile sınırlanmalı. Yatırımını satan yabancının oturum izni bitmeli.

4) Konut satışına yeni...