26 / 04 / 2024

Antalya'da yabancıya konut satışı yüzde 47 arttı!

Antalya'da yabancıya konut satışı yüzde 47 arttı!

Antalya turizmindeki talep patlamasıyla beraber şehirde yabancıya emlak satışları da arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya'da yabancıya konut satışları yüzde 47 arttı.



Ülkemizin turizm cenneti Antalya bu yıl bir turizm patlaması yaşamaya hazırlanıyor. Bu rekor turist seviyesi ile beraber yabancılara satılan konutlarda da artış yaşandı. Küresel yatırımcıların yeni gözdesi olan Antalya'da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; yabancıya konut satışları yüzde 47 arttı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Antalya, yabancıya konut satışında İstanbul'dan sonra ikinci sırada geliyor. Özellikle geçen yılın Ocak-Mart dönemi ile kıyaslandığında yüzde 47'lik bir artışla yabancıya konut satışları rekor bir seviyeye yükseldi. 

REIDIN Gayrimenkul Endeksleri tarafından Türkiye'de incelenen yedi büyük şehir arasında Antalya,  Bursa'dan sonra yatırımın dönüşünde ikinci sırada yer buldu. 

 Antalya'da 20 yıl içerisinde kira geliriyle yatırım kendini amorti ederken bu süre Kepez ilçesinde 18 yıla kadar düştü.  Antalya'da devam eden ve Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Sur Yapı, bölgenin en cazip yatırım fırsatı oldu. Proje, başta Rusya, İngiltere ve Güney Kore olmak üzere 23 yabancı ülke vatandaşına konut sattı.

Yabancıya konut satışı 2019 Mart'ta yüzde 71,3 arttı!


Geri Dön