25 / 04 / 2024

O ilde yabancıya konut satışı yüzde 27 arttı!

O ilde yabancıya konut satışı yüzde 27 arttı!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada Antalya'da yabancıya konut satışının yüzde 27 arttığını söyledi.



Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, TÜİK tarafından dün resmen açıklanan konut satış rakamları ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Yabancı yatırımcıların turizmin gözde kenti Antalya'da konut satın almaya devam ettiklerini belirten Özgün, tatilcilerin gözdesi Antalya'nın yabancı yatırımcılara en fazla konut satılan iki ilden biri olma başarısını sürdürdüğünü kaydetti.

Koronavirüs salgınının satışları nasıl etkilediğine de değinen Özgün, "Kentimiz, yabancıların gözdesi olma özelliğini devam ettiriyor. Mayıs ayını uzun süreli tam kapanma ve resmi tatillerle geçirdik. Buna rağmen mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 162'lik bir artışla 341 adet konut satışı gerçekleştirdik." dedi.

O ilde yabancıya konut satışı yüzde 27 arttı!

Selman Özgün, konut satışlarının seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte artacağını söyledi. Turizmin gözde şehri Antalya'da yabancıya konut satışında 2021 hedeflerinin 10 bin olduğunu dile getiren Selman Özgün, konuyla ilgili olarak "Yüksek faiz oranları ve fiyatların artması gibi nedenlerle konut satışlarında kısmi bir düşüş var. İlk 5 ayda Antalya'da toplamda 18 bin 673 adet konut el değiştirdi." dedi.

Antalya değer kazanmaya devam edecek

Selman Özgün, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde tatilcilerin ve yazlıkçıların en çok tercih ettiği şehirler arasında yer alan Antalya'nın, konut ve arsa fiyatlarının en çok arttığı kentler arasında üst sıralarda kendine yer bulduğunu dile getirdi.

O ilde yabancıya konut satışı yüzde 27 arttı!

Özgün, konut fiyat artışı ile ilgili şunları söyledi:

"Antalya'nın da içinde bulunduğu bölgede ise bu oran yüzde 41,6. Gayrimenkul veri analiz platformu Endeksa'ya göre de Antalya, yüzde 48,8 artışla konut fiyatlarının en çok yükseldiği ilk 3 il arasında. Aynı şekilde arsa fiyatlarında artış yüzde 59'a ulaşmış durumda. Hem yerli hem de yabancılar tarafından konut yatırımına ilgi çok yüksek. İnşaat maliyetlerindeki artışın da etkisiyle Antalya'da konut ve arsaların değerlenmeye devam edeceğini düşünüyoruz."

2021 Mayıs'ta 59 bin 166 konut satıldı!


Geri Dön