05 / 05 / 2024

yangından hasar alan konutlar sigorta kapsamında mı

yangından hasar alan konutlar sigorta kapsamında mı

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

Orman yangınlarından zarar gören evler sigorta kapsamında mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının sigorta kapsamında olup olmadığı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Konut alan da kiralayan da kalmadı: 6 ay önce 25 bin TL olan ev, şimdi 15 bin TL'ye düştü!

Konut fiyatlarındaki son durum, hem yeni ev alacaklar hem de yatırımcılar tarafından merak ediliyor. 152,8 bin takipçili Triger Osman isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Konut alan da kiralayan da kalmadı" dedi. İşte o paylaşım...

Garanti emekli promosyonu kaç TL? Garanti Bankası'ndan maaş alan emekliler acil baksın! Garanti Bankası promosyonu 2024 

Bankalar emekliler için yarışa girdi. Her banka emekli promosyon ödemelerini paylaştı. Peki Garanti emekli promosyonu kaç TL? Garanti Bankası'ndan maaş alan emekliler hemen baksın! 

Deprem bölgesindeki konutlar için 'orta hasar' çıkmazı: Konutlar neden güçlendirilmiyor?

Depremde en çok hasar alan illerden biri olan Hatay'daki orta hasarlı konutların yıkımına karar verildi. Peki neden güçlendirme yapılmıyor, neden direkt yıkım kararı veriliyor?

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Depremde ağır hasar alan binanın hatılından öyle bir şey çıktı ki... Görenler inşaat işçilerini suçladı!

Kahramanmaraş depremlerinde, Adana'da depremde ağır hasar alan ve yıkımına başlanan İnci Apartmanı’nın hatılından metal kap çıktı. Görenler gözlerine inanamadı...

Başvurusu reddedilen depremzede mahkeme kararı ile konut hakkı kazandı!

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de yaşanan depremlerin ardından evi hasar alan fakat ilana zamanında başvurmadığı gerekçesiyle başvurusu onaylanmaya depremzedeyi, mahkeme haklı buldu.

Evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı!

Gaziantep'te, evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı.

Aile Bakanlığı'nda 2023 Mayıs flaş gelişme! Nisan ayından sonra hızlı bir geçiş oldu!

Mayıs ayı ödemeleri, Aile Bakanlığı tarafından ödeme alan vatandaşlar arasında merak konusu oldu. Şu ana kadar Aile Bakanlığı'ndan resmi bir açıklama yapılmamış olup, ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığı bilinmemektedir. Güncel duruma dair haberimizi takip edebilirsiniz.

Kuyumculuğun başkentinden güzel haber! Kahramanmaraş'taki kuyumcukent 6 ay sonra üretime başlıyor

Deprem sonrasında büyük hasar alan Kahramanmaraş'taki Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi, yapılacak güçlendirme çalışmalarından sonra 6 ay sonra tekrar üretime başlayacak.

Depremde az hasar alan binalara ne olacak? Detaylar belli oldu! Hemen bakın!

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli tam 11 şehri derinden etkileyen depremler yüzünden yüzlerce bina yıkıldı ve hasarlandı. Hasar tespit çalışmaları aralıksız şekilde devam ederken, hasar durumu ayrıntıları konutlarının durumunu merak edenler tarafından sorgulanıyor.

Deprem bölgesinde çalışanların maaşını devlet ödeyecek! Kim ne kadar maaş alacak?

Deprem felaketi nedeniyle bölgede hasar alan birçok işletme faaliyetini durdurmak zorunda kalırken, bu işyerlerinde çalışanların maaşları devlet tarafından ödenecek. Pandemi dönemindeki kısa çalışma ödeneği, depremle birlikte tekrar geri dönerken, kim ne kadar alacak sorusunun cevabı da netleşti.

yangından hasar alan konutlar sigorta kapsamında mı Haberi

yangından hasar alan konutlar sigorta kapsamında mı

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı. İşte o yazı...

Her sene ortalama 200 civarında sel felaketi yaşanıyor ve bunların 25’i, ciddi maddi kayıplara sebebiyet veriyor. Nitekim son zamanlarda meydana gelen Bartın, Kastamonu ve Sinop’taki sel baskınının yarattığı kayıp oldukça ağır. Tahmini ekonomik kaybın 2.5 milyar lirayı bulması öngörülüyor. Peki, bunun ne kadarı sigorta sistemi tarafından ödenecek? Sigorta şirketlerinin ödeyeceği hasar, hepi topu 83 milyon lira. Bu hasarın büyük çoğunluğu da kasko ve işyeri sigortalarından meydana geliyor. 

Neden bu kadar az? Çünkü sigortalanma oranı konutlarda, işyerlerinde, araçlarda oldukça az. Bu sebeple de selin yarattığı ekonomik kaybın tamamı devlet tarafından ödeniyor. Ve her sel baskını sonrası da bu...