28 / 03 / 2024

yangından Kaçış yolu genişliği

yangından Kaçış yolu genişliği

Yangın kaçış yolu nasıl olmalı? Katta bulunan kullanıcı sayısı 50 kişiyi geçmemek ve toplanma amaçlı mekan olmamak şartıyla, hangi özellikteki çıkışlar, ikinci kaçış yolu olarak kabul ediliyor? İşte yönetmelik esasları...

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

Konut fiyatları artıyor! İstanbul'da 'fay' hattından kaçışlar başladı!

Deprem korkusu sebebiyle İstanbullular şehir içinde “göç” etmeye başladı. Zemini kötü ve yapı stoku eski mahallelerden kaçışlar hızlandı. “Zemini sağlam” denilen ilçelerde de konut fiyatları yükseldi...

Trafik sigortasında sıkıntı sürüyor. SEDDK, trafik sigortasından kaçınan şirketlere yönelik yeni önlemler peşinde!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) sektörün en sıkıntılı konularından biri olan zorunlu trafik sigortalarında önemli bir adım attı. Kurum, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçınan şirketlere yönelik yeni yaptırımlar gelecek.

Gram altın için şimdi bu rakam konuşuluyor! Altın Kahini İslam Memiş ağzından kaçırdı! Herkes kemerlerini bağlasın

Gram altın bugün 1190 liraya kadar yükseldi. Yatırımcılar gram altın için bir sonraki seviyeyi merak ederken Altın Kahini İslam Memiş, ağzından kaçırdı. Gram altın için şimdi bu rakam konuşuluyor! Herkes kemerlerini bağlasın...

Konut fiyatları ateş pahasıyken İş Bankasından 250 Bin TL'ye konut satışı! Sakın kaçırmayın!

İş Bankası’ndan kaçırılmayacak bir konut satışı ilanı geldi. İş Bankası’nın ilanına göre konut fiyatlarının 250 Bin TL olduğu görüldü. İşte detaylar…

Manavgat'ta yangın mağdurları için inşa edilen 297 konutun sahipleri belli oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), AFAD koordinasyonunda Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenenler için inşa edilen 297 konut, kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi.

A101’de Volta elektrikli, motorlu bisiklet satışta! Bu fırsat kaçmaz! İşte 29 Eylül 2022 fiyat listesi

A101’in "Aldın Aldın" kampanyasından kaçırılmayacak büyük fırsat sizleri bekliyor. A101 Market'in Aldın Aldın kampanyasında Volta elektrikli VSM model motorlu bisiklet satışa sunuldu. Peki, Volta VSM fiyatı ne kadar? İşte 29 Eylül 2022 fiyat listesi.

A101’de Apec Elektrikli, Katlanabilir Bisiklet uygun fiyatıyla satışta! Bu fırsat kaçmaz! 27 Ağustos 2022 fiyat listesi

A101’in Aldın Aldın kampanyasından kaçırılmayacak büyük fırsat vatandaşları bekliyor. A101 Market'in  Aldın Aldın kampanyasında Apec elektrikli bisiklet satışa sunuldu. Peki, Apec elektrikli bisikletin fiyatı ne kadar? İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi.

Kripto parayı o devlet de tanıdı! İlk kez resmi ithalatta kripto para kullandılar, doların etkisini azaltabilecekler mi?

İran hükümeti ilk kez kripto para ile ithalat siparişi verdi. Bu hamle yıllardır süren ağır ABD ekonomik yaptırımlarından kaçışın bir yolu olabilir değerlendirmeleri yapılıyor.

A101’de Volta elektrikli bisiklet 9.271 TL'lik dev indirimle satışta! Bu fırsat kaçmaz! 28 Temmuz 2022 fiyat listesi

A101’in Aldın Aldın kampanyasından kaçırılmayacak dev fırsat sizleri bekliyor. A101 Market'in Aldın Aldın kampanyasında Volta VB7 elektrikli bisiklet 9.271 TL'lik dev indirimle satışa sunuldu. Peki, Volta VB7'nin fiyatı ne kadar? İşte 28 Temmuz 2022 fiyat listesi.

A101’de Volta Elektrikli Bisiklet uygun fiyatıyla satışta! Bu fırsat kaçmaz! İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi

A101’in Aldın Aldın kampanyasından kaçırılmayacak büyük fırsat sizleri bekliyor. A101 Market'in  Aldın Aldın kampanyasında Volta elektrikli bisiklet satışa sunuldu. Peki, Volta VB7 bisikletin fiyatı ne kadar? İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi.

Kağıthane Merkez Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kağıthane ilçesi, Merkez Mahallesi, 309 parsel ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 19.04.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan köprü bayramda dahi zarar etti! Geçmeyen araçlar için Hazine kasasından kaç TL çıktı?

1915 Çanakkale Köprüsü, milyonlarca araç sürücüsünün yolculuğa çıktığı bayram günlerinde dahi zarar etti. Çanakkale Köprüsü'nden Kurban Bayramı’nda kaç araç geçti? Hazine ne kadar zarar etti? İşte detaylar...

yangından Kaçış yolu genişliği Haberi

yangından Kaçış yolu genişliği

Yangın kaçış yolu nasıl olmalı?

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre, hastane, otel, huzur evi, ilköğretim okulu, yuva ve benzeri yerler dışında kalan mevcut yapıların kaçış yolları için, 31 inci madde hükümleri esas olmak üzere, bu maddede belirtilen hususlar da kabul edilir.


Mevcut yapılarda; birinci katta kullanıcı sayısı 25 kişiden fazla olmamak şartıyla, bina dışındaki güvenlik bölgesine açık, dış zeminden en çok 4 m yükseklikte olup açılabilir kanat genişliği ve yüksekliği en az 70 cm olan pencereler, zaruri hâllerde kaçış yolu olarak kabul edilir.


Mevcut yapılarda, katta bulunan kullanıcı sayısı 50 kişiyi geçmemek ve toplanma amaçlı mekân olmamak şartıyla, aşağıda belirtilen özellikteki çıkışlar, ikinci kaçış yolu olarak kabul edilir: 


a) Bina yüksekliği 30.50 m’den fazla olmayan binalarda, kaçış merpenine bir pencereden ulaşılmasına;


1)...