26 / 04 / 2024

Konut fiyatları artıyor! İstanbul'da 'fay' hattından kaçışlar başladı!

Konut fiyatları artıyor! İstanbul'da 'fay' hattından kaçışlar başladı!

Deprem korkusu sebebiyle İstanbullular şehir içinde “göç” etmeye başladı. Zemini kötü ve yapı stoku eski mahallelerden kaçışlar hızlandı. “Zemini sağlam” denilen ilçelerde de konut fiyatları yükseldi...



Kahramanmaraş depremleri sonrasında bilim insanlarının ısrarla dikkat çektiğini büyük Marmara depremi mega kent İstanbul’da iç göç yaşatıyor. Zemini kötü ve yapı stoğu eski mahallelerden kaçış hız kazanırken, satışlar da adeta durma noktasına geldi. Bu ilçelerde fiyatlar düşerken zemini sağlam mahallelerde ise artışlar görüldü. 

Emlak sitesi Sahibindencom’un endeksinden yapılan derlemelerde Çekmeköy’de metrekare satış fiyatı Ocak'ta 21 bin 878 TL’yken Şubat ayında yüzde 11 artışla 24 bin 444 Türk Lirası oldu. Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre, buna karşın sahil kesiminde yer alan ve riskli bir yapısı olduğu söylenen Zeytinburnu’nda 40 bin 476 Türk Lirası olan metrekare satış fiyatı yüzde 17 azaldı ve 33 bin 333 TL'ye geriledi. Sektörde ise Avcılar gibi ilçelerden Çekmeköy, Beykoz gibi ilçelere akın görülüyor.

Konut fiyatları artıyor! İstanbul da fay hattından kaçışlar başladı!

Avcılar’da 24 senedir emlakçılık yapan Selçuk Erkaya, semtte korkunun arttığını bunun da piyasayı olumsuz etkilediğini dile getirdi. Piyasadaki durgunlukla ilgili olarak “Eskiden tapuya satış için başvurunca 20 gün sıra beklerdik. Şu an aynı gün içinde satışı gerçekleştirebiliyoruz” örneğini veren Selçuk Erkaya, “Bugünlerde kimse konut almıyor. Satışlar artsa bile alıcı yok. Yeni ve depreme dayanıklı yapılara ilgi olsa da az. Kiralıklarda yeni binalarda bir hareketlilik var. Kiralar da yüzde 40 arttı, fahiş bir seviyeye çıktı” diyor. 
 


Geri Dön