19 / 04 / 2024

Isparta'da konut fiyatları artıyor!

Isparta'da konut fiyatları artıyor!

Isparta'da konut fiyatları her geçen gün yükselirken, buna bağlı olarak da merkez ilçe nüfusunda da artış yaşanıyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı, İnşaat Mühendisi Metin Çelik, bu sorunun çözümü için önerilerde bulundu.



Isparta'da konut fiyatları her geçen gün yükselirken, buna bağlı olarak da merkez ilçe nüfusunda da artış yaşanıyor. Kentteki konut stokunun yeterli olmadığını sektör temsilcileri de doğruluyor. Bunda ise en büyük etken arsa paylarının yüksek olması. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı, İnşaat Mühendisi Metin Çelik, bu sorunun çözümü için önerilerde bulundu. 


Şehirdeki arsa sıkıntısının hat safhaya ulaşması, konut fiyatlarının afaki yükselmesi hem müteahhitleri hem de vatandaşı zor durumda bırakıyor. Bu durumu çözmek için daha önce Çünür bölgesini imara açan İsparta Belediyesi, Deregümü ovasını da içine alan 100 hektarlık imar planındaki alanda 18 uygulaması yapma kararı aldı. 


Belediye Meclisinden de geçen kararın ardından sektör temsilcileri de İsparta'da yaşanan konut sıkıntısıyla ilgili önerilerde bulundu. 


Sadece İsparta'da değil, tüm ülke genelinde arsa üretme zorluğundan dolayı konut fiyatlarının arttığına dikkat çeken ITSO Başkan Yardımcısı ve İnşaat Faaliyetleri Meslek Komitesi Üyesi Metin Çelik, "Müteahhitlerin en büyük sorunu arsa paylarının yüzde 50'yi aşması" diye konuştu. İsparta'da dar gelirli ailelere yönelik konut üretilmesi gerektiğine dikkat çeken ITSO Başkan Yardımcısı Çelik, bunun için kent merkezinde düşük maliyetli arsaların ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. 


Gülkent Gazetesi


Geri Dön