18 / 04 / 2024

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor!

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor!

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor. İPA tarafından yapılan bir ankette katılımcıların yüzde 35,5’i “Gündemimizde konut ve kira fiyatlarındaki artış var” dedi.



İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından her ay İstanbullunun nabzını tuttuğu İstanbul Barometresi'nin sonuçları belli oldu. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İPA tarafından hazırlanan raporda İstanbul halkının ev içi gündeminden, duygudurum seviyelerine; ekonomik görüşlerinden, iş memnuniyetine kadar pek çok başlığı değerlendiriyor. İPA gerçekleştirdiği anket çalışmasıyla, İstanbulluların gündemini öğrendi. 

İstanbul da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor!

KONUT FİYATLARI VE YÜKSEK KİRALAR 

Rapora göre katılımcıların yüzde 35,5’i “Gündemimizde konut ve kira fiyatlarındaki artış var” yorumunda bulunurken, yüzde 14,8’i Kovid-19’un gündemlerinde yer aldığını belirtti. Barınma sorunuyla karşılaşan üniversiteli öğrenciler ve ekonomik zorluklar da gündemde yer alan diğer konulardan.

İstanbul da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor!

Rapora göre Eylül'de İstanbulluların yüzde 52,6’sı Türkiye ekonomisinin kötüleşeceğine dikkat çekerken, yüzde 28,6’sı ekonominin değişmeyeceğini, yüzde 18,8’i ise iyileşeceğini dile getirdi.

İstanbul'da kiralar tırmanmaya devam ediyor!

İstanbul'da en ucuz ve en pahalı ev fiyatları hangi ilçelerde?


Geri Dön