27 / 04 / 2024

İstanbul’da konut fiyatları 1 yılda yüzde 6.3 düştü!

İstanbul’da konut fiyatları 1 yılda yüzde 6.3 düştü!

Knight Frank'ın verilerine göre, 43 küresel şehir arasında 42. sırada yer alan İstanbul’da konut fiyatları son bir yıl içinde yüzde 6.3 düştü.



İngiltere merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, 43 şehirdeki konut fiyatlarına ilişkin rapor hazırladı.

Sputniknews'ta yer alan habere göre, Küresel Kentler Konut Endeksi 2018 üçüncü çeyrek verilerine göre, İstanbul'da konut fiyatları son bir yılda yüzde 6.3 düşüş gösterdi.

İstanbul yüzde 6.3'lük düşüşle 42. sırada yer alırken, Kanada'nın Vancouver şehri yüzde 11.2'lik düşüşle fiyatların en çok gerilediği yerleşim yeri oldu.

Singapur ilk sırada

Merkezi Londra'da bulunan ve dünya genelinde 417 ofise sahip Knight Frank'ın raporuna göre, listenin ilk sırasında yer alan Singapur'da ev fiyatları son bir yılda yüzde 13.1 artış kaydetti. 

Yüzde 10.6'lık artışla İskoçya'nın başkenti Edinburgh listenin ikinci sırasında yer alırken, üçüncünün ise yüzde 10.1 ile İspanya'nın başkenti Madrid olduğu açıklandı.  Önceki yıllarda zirvede yer alan Pekin ve Şangay'da fiyat artış hızı yavaşlarken, San Francisco yüzde 9.5, Tokyo yüzde 8.6, Auckland yüzde 8.5'lik artışla listenin üst sıralarında yer aldı.

Londra'da da ev fiyatları düştü

Brexit oylaması sonrasında İngiltere'de ortaya çıkan siyasi ve ekonomik türbülans konut fiyatlarına olumsuz yansıdı Finans ve ticaret merkezi Londra'da ev fiyatları son bir yılda yüzde 2.9 düşerken, Dubai'de yüzde 3.8, New York'ta ise yüzde 0.3 düşüş görüldü. 

Knight Frank Birincil Küresel Kentler Endeksi'nde 43 şehrin 32'sinde fiyatlar artarken, yıllık bazda ortalama yüzde 2.7 artış kaydetti.

İstanbul'da konut fiyatları 6 ayda yüzde 6 düştü!


Geri Dön