26 / 04 / 2024

İstanbul'da en ucuz ve en pahalı ev fiyatları hangi ilçelerde?

İstanbul'da en ucuz ve en pahalı ev fiyatları hangi ilçelerde?

Kredi faizlerinin düşmesiyle vatandaşlar İstanbul'da konut fiyatlarını merak etmeye başladı. İstanbul'da ortalama konut fiyatı 1 milyon TL'nin üzerinde olan 7 ilçe bulunuyor. Peki İstanbul'da konut fiyatları ne kadar? İşte ilçe ilçe konut fiyatları...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 200 baz puan indirerek yüzde 16'ya düşürmesinden sonra kamu bankaları da konut kredileri faizlerinde 1 milyon TL'den az tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL'den fazla tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranları uygulaama kararı aldı. Gözler gayrimenkul piyasasına dönerken, Endeksa verilerine göre, İstanbul’da ortalama konut fiyatı 1 milyon Türk Lirası üzerinde olan ilçeler Adalar, Bakırköy, Beşiktaş, Beykoz, Kadıköy, Sarıyer ve Şile olarak belirlendi.

İstanbul da en ucuz ve en pahalı ev fiyatları hangi ilçelerde?

Kamu bankaları tarafından ortak bir açıklama yapılarak kredi faizlerinde indirime gidildiği açıklandı. Söz konusu indirimler ticari ve konut kredileri kapsarken, tüketici kredisi kapsama alınmadı. 

İstanbul da en ucuz ve en pahalı ev fiyatları hangi ilçelerde?

Faiz indirimi uygulamaya alınırken, gayrimenkul piyasasını mercek altına alan Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom’un verilerine göre, İstanbul'da ortalama konut metrekare satış fiyatı 5 bin 111 Türk Lirası, ortalama konut fiyatı 577 bin 543 Türk Lirası, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 22 sene olarak belirlendi. İstanbul’da ortalama konut fiyatı 1 milyon Türk Lirası'ndan fazla olan ilçeler ise Adalar, Bakırköy, Beşiktaş, Beykoz, Kadıköy, Sarıyer ve Şile olarak kaydedildi.

Faiz indirimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, faiz indirimlerinin konut sektörünü olumlu etkileyeceğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

İstanbul da en ucuz ve en pahalı ev fiyatları hangi ilçelerde?

“Bunun iki nedeni var: birincisi, mevduat faizlerindeki düşüş beklentisi. Bu düşüş, yatırımcıyı alternatif alanlara yönlendirecek veya konut almak isteyen, ama nakit parasını mevduatta tutmayı tercih eden yatırımcıyı gayrimenkul almaya yönlendirecek. İkincisi, öncelikle kamu bankaları nezdinde başlayan cazip konut kredisi faizleri ile konut kredisi kullanımının artması. Kamu bankaları daha önce 1 milyon TL altı için ortalama yüzde 1.37, 1 milyon TL üstü için ise ortalama yüzde 1.41 konut kredi faizi uyguluyordu.  Şimdi bu rakamlar 1,29 ve 1.34 olarak değişti. En son faiz indirimini pandemiyle birlikte 2020 Haziran ayında yaşamıştık. Gayrimenkul sektörü 2021 yılının 3. Çeyreğinde zaten artışa geçmişti. 3. çeyrekte konut satış adedi ve ikinci el konut satış adedi geçen çeyreğe göre yüzde 37 arttı. Bu faiz indirimlerinin etkisi ile satış adetlerinin daha fazla artacağını bekliyoruz.”

İstanbul da en ucuz ve en pahalı ev fiyatları hangi ilçelerde?

İstanbul da en ucuz ve en pahalı ev fiyatları hangi ilçelerde?

İstanbul'daki konut fiyatlarında son durum ne?

Birinci el konutlar için kampanya talebi!

Konut kredisi faizlerindeki indirim ev fiyatlarını etkiler mi?

Düşük faizli konut kredisi doping etkisi yaratacak!


Geri Dön