29 / 03 / 2024

Yapı Belgeleri El Kitabı

Yapı Belgeleri El Kitabı

TÜİK'in resmi internet sayfasında yayımladığı Ulusal Adres Veri Tabanı Yapı Belgeleri El Kitabı'nda yapı ruhsatı formu ile ilgili detaylara yer veriliyor. Yapı ruhsatı formu nasıl doldurulur? İşte yanıtı...

BİM'de yarın seçili ürünlerde indirim yapılacak! BİM market 8 Mart 2024 cuma aktüel ürünler kataloğu yayımlandı!

BİM 8 Mart 2024 cuma aktüel ürünler kataloğun internet sayfası üzerinden paylaştı. Buan göre yarın BİM'de birçok seçili üründe indirim yapılacak. Temizlik ürünlerinden, kişisel bakıma, cep telefonundan, televizyona kadar fırsat ürünleri raflardaki yerini aldı.

İstanbullulardan kentsel dönüşüm tırlarına yoğun ilgi! Sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek!

İstanbullulardan "Yarısı Bizden" kampanyasının bilgilendirme tırlarına yoğun bir talep geldi. Bakan Mehmet Özhaseki konu ile ilgili konuştu ve "İstanbul'daki sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek" dedi. İşte detaylar...

Elçi Yapımcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elçi Yapımcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Hüsamettin Elçi tarafından kuruldu.

2023 bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? 2023/1. Dönem bekçi alımı sınav giriş belgeleri yayımlandı mı? 

2023 bekçilik sınavı ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı ve sınav giriş belgeleri ile ilgili detaylara pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte 2023 bekçilik sınavı ile ilgili detaylar...

Dikkat! İkinci el araç satışında yeni tuzak: Zam üstüne zam yapıyorlar

İkinci el otomobil fiyatlarındaki haksız kazancı durdurmak için yapılan 6+6 kuralını ikinci elin fiyatı sıfırı geçemez düzenlemesi takip etti. Fakat fırsatçılar da yöntemlerinde değişikliğe gitti. İşte ikinci el otomobil fiyatlarının artmasına neden olan yeni oyun...

İkinci el otomobil almak isteyenler bu belgeleri toplarsanız tam 150 bin TL sizin! İşte detaylar

İkinci el otomobil almak isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat geldi. İstenen belgeleri toplayıp getirenlere tam 150 bin TL verilecek. İlgili banka, ikinci el otomobil almak isteyen kişiler için bu konu hakkında önemli detayları paylaştı. 

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

Taşel Yalıtım Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Taşel Yalıtım Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Taşel Yalıtım Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Pendik’te yapıldı.

Üçel Arsa Yapı Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Üçel Arsa Yapı Gayrimenkul Limited Şirketi Arnavutköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Sünnetcioğlu tarafından kuruldu.

Yapı Kredi konut kredisi şartları neler?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları ile dikkat çeken bankalar arasında yer alıyor. Banka aylık sıfır yada ikinci el ayrımı yapmaksızın yüzde 0.89 faizle kredisi sunuyor. Pek Yapı Kredi konut kredisi şartları neler?

Konut kredisi çekenler dikkat! Düşük faizli kredide yapılandırma olacak mı?

Kamu bankaları tarafından başlatılan kredi destek paketleriyle vatandaşlar düşük faizli sıfır veya ikinci el konut kredisi çekebiliyor. Fakat halihazırda kredi ödeyen vatandaşlar kredi yapılandırma olup olmayacağını merak ediyor. 

İkinci el konutlara talep arttı!

1 Haziran itibariyle başlatılan özellikle konut ve aracı kapsayan avantajlı kredi paketi, fırsatçıları harekete geçirdi. Kampanya sonrası konuta artan talep sebebiyle, fiyatlara da zam yapıldı. En çok talep ikinci el konutlara gelirken, sektör temsilcileri emlakçılara karşı uyardı...

Ankapark'a verilen süre doluyor: Ankara Büyükşehir Belediyesi el koyabilir!

Milyarlarca TL harcanarak yapılan Ankapark'ın kapısına kilit vurulmuştu. Mansur Yavaş, Ankapark'la ilgili konuştu. Yavaş, "Geçen ayın sonuna kadar işletme bedelini ödemeyince sözleşme gereği bir ay mühlet verildi. Yükümlülüklerini yerine getirmezse, Belediye olarak el koyacağız" dedi...

Yapı Belgeleri El Kitabı Haberi

Yapı Belgeleri El Kitabı

Yapı ruhsatı formu!

Yapı ruhsatı formu ile ilgili detaylar, TÜİK'in yayımladığı Ulusal Adres Veri Tabanı Yapı Belgeleri El Kitabı'nda yer alıyor. İmar planı olsun ya da olmasın İmar Kanunu’nun 21. ve 26. Maddeleri uyarınca bütün yapılar için (27. maddede belirtilen istisnalar hariç), belediye veya valilikler tarafından Yapı Ruhsatı verilmesi zorunludur. Usulüne uygun doğru ve eksiksiz düzenlenmeyen Yapı Ruhsatı, onaylanmış olsa dahi geçersiz sayılıyor.


Ruhsat formunun, 1 asıl, 3 nüsha olarak düzenlenmesi gerekiyor. Aslı yapı sahibine veriliyor; 1’inci nüsha Ruhsatı veren kurumda kalıyor. 3’üncü nüsha ise ilgili muhtarlığa gönderiliyor. 


Yapı Ruhsatı Formu’nun 2 nci nüshası, İçişleri Bakanlığı tarafından aksi bildirilinceye kadar inşaata başlansın ya da başlanmasın ruhsatın verildiği tarihten itibaren bir ay içinde Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı’na gönderilmeye devam edecektir. 


Yapı inşaasına başlanıldığında; ruhsat...